Стикер върху колоните на протеста. Снимка: Атанас Шарков/FacebookПод прозорците на

...
Стикер върху колоните на протеста. Снимка: Атанас Шарков/FacebookПод прозорците на
Коментари Харесай

Протестът #ГAZwithme: „За“ независима Украйна и „против“ България да финансира войната на Путин

Стикер върху колоните на митинга. Снимка: Атанас Шарков/Facebook
Под прозорците на Румен Радев още веднъж се организира митинг „ #ГAZwithme “ против връщането на България към съветската газова взаимозависимост и против договаряния с „ Газпром “. Гражданите се събраха в 18:00 часа към фонтана пред Президентството. В 20:00 часа митингът ще се включи в мирното шествие за независимост и самостоятелност, проведено от украинците у нас във връзка националния празник на Украйна.

Протестиращите жители упорстват служебното държавно управление на президента Румен Радев да не прави завой към Москва, да не договаря с „ Газпром “ и да не финансира войната на Путин в Украйна. Обявяват се „ за “ европейска България без мафия и „ за “ самостоятелност за Украйна.

Организаторите насочат и питания към служебната власт и партиите, като посредством онлайн, жителите имат опция да насочат своите въпроси. Продължават да задават на президента Радев и значимия въпрос – чий е Крим.

„ Демократична България “ пък прикани членовете и симпатизантите си за поддръжка на митинга.

Припомняме и , които митингът показва пред политическите партии у нас и изпраща като отворено писмо към тях:
1. С снабдители от кои страни България ще подписа контракти и по кое време, с цел да се подсигурят нужните количества за зимата, в подтекста на глобите на Европейски Съюз за доставките на газ и петрол от Русия?2. Какви са първите стъпки, които ще предприемете за организирането на почтени избори – за машинно гласоподаване, за етично медийно държание и отразяване на акцията, за подготовка на предизборни листи?3. Как ще подсигурите и подсилите военната защита на България като член на НАТО в подтекста на войната на Русия против Украйна?4. Каква филантропична политика оферирате за ограничения за помощ на украинските бежанци в идващите 6 месеца?5. Каква е позицията, която ще заемете, по отношение на претенции за изгонване от България към Русия на съветски жители, оповестили се срещу войната в Украйна?6. Какви стъпки и в какви периоди ще предприемете за отговор на поканата от Съвета на равнище министри на Организацията за икономическо сътрудничество и раз (т.нар. „ клуб на богатите “ държави) към България за започване на договаряния за участие от 25.01.2022г. и за реализиране на Пътната карта за присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, призната от кабинета „ Петков “ на 10.06.2022 година?7. Чий е Крим?
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР