Стихията помете 40-годишен труд - моя и на семейството ми.

...
Стихията помете 40-годишен труд - моя и на семейството ми.
Коментари Харесай

Минчо Вълков от Слатина: Потопът ни погълна като лава на вул...

Стихията опустоши 40-годишен труд - моя и на фамилията ми. Реката придойде със страшна мощ! Видях я с очите си. Помете 3-метрова ограда, като лава на вулкан засипа двора и блокира къщата. Това описа пред " Марица " Минчо Вълков, някогашен общински консултант и някогашен горски чиновник.



Мощна атака за почистване на Слатина от последствията от наводнението стартира тази заран. На място са струпани  багери, тежки машини, камиони на държавните компании АПИ и " Автомагистрали ", както и на доста частни компании, които разполагат със съответната техника.



Основната активност е да се разчисти коритото на локалната река, затрупано от голяма дървесна маса, пясък и наноси. Реката е била с дълбочина повече от три метра, с построени подпорни стени. Тя е напълно затрупана и на равнището на улицата, само че водата продължава да се стича върху нея и към къщите.

Десетки метри са почистени от сутринта. В същото време доброволци от Пловдив и локални хора сграбчиха лопатите и почистват около реката пред къщите. Дейностите се управляват от регионалния шеф Ангел Стоев и от Общинския спешен щаб. Ангажирани са всички държавни институции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР