Стигнахме на 12 км от границата, хората ни посрещат пред

...
Стигнахме на 12 км от границата, хората ни посрещат пред
Коментари Харесай

Българин, който се бие за свободата на Украйна: Стигнахме на 12 километра от границата

„ Стигнахме на 12 км от границата, хората ни посрещат пред къщите със флагове и усмивки. Руските войски в нашия сектор са изтласкани отвън страната “. Това написа през вчерашния ден във Facebook Иван Калчев – Глиги, претендент за депутат от „ Демократична България “ и единственият българин, за който се знае обществено, че води война в Украйна за свободата на украинския народ от съветските нашественици.

Иван Калчев беше деен участник в митингите против Бойко Борисов, Иван Гешев и Емил Кошлуков през 2020 година, часе е от „ Зелено придвижване “ – една от партиите в „ Демократична България “. Калчев отпътува за Украйна при започване на март – няколко дни откакто Русия атакува Украйна на 24 февруари т.г. „ Отивам да пазя свободата “, сподели тогава той. „ Първата стъпка към свободата е да не те е боязън “, сподели още той.

Оттогава насам Калчев от време на време разгласява разнообразни информации във Facebook, споделя за службата си в Чуждестранния легион в Украйна. Вчера той публиквуа фотография и съобщи, че неговата бойна група се намира на 12 километра от границата сред Русия и Украйна. Контраофанзивата на Украйна стартира предходната седмица и продължава все още.

Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР