Стигнах до извода, че изкуството ще спаси света, а не

...
Стигнах до извода, че изкуството ще спаси света, а не
Коментари Харесай

Шефът на НДК: Сигурността на сградата е на много високо ниво


Стигнах до извода, че изкуството ще избави света, а не сигурността. Изкуството ни прави свободни, до момента в който сигурността поставя граници и разделя. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете на НДК.

"Екранът, който беше комплициран на стенописа, е отстранен. Този екран беше инсталиран краткотрайно там и то на 15 см от стенописа. Още оня ден обясних, че това е времнно, само че очевидно не съм бил свестен. Стенописът не е развален ", разкри той.
"Сигурността в постройката на НДК е на доста високо равнище. Това, което е вложено там, е безусловно ролс-ройсът на техниката. Тук приказвам и за осведомителната сигурност, киберсигурността. Създадена е специфична група, която се занимава с този въпрос. Ние даваме една дълга преспектива за сигурността, тъй като тези съставни елементи ще останат и отсега нататък след европредседателството. НДК е публичната постройка с най-голяма и добра сигурност в България. Всичко това ще спомогне за провеждането на концерти, конгреси, конгреси и след европредседателството. Достъпът до НДК няма да бъде спиран. Културният живот в НДК ще продължи с цялостна мощ. Искам единствено да предупредя жителите, че след 1-ви януари равнището на инспекциите ще бъде доста по-засилено. Ограничен достъп ще има единствено, когато има събития на най-високо равнище, само че те няма да бъдат чак толкоз доста. Животът към НДК няма да спре. Няма да има хигиеничен кордон в продължение на 6 месеца. Аз съм спокоен и убеден в сигурността на НДК. Дворецът се е трансформирал в една най-умните и интелигентни здания в България ", безапелационен беше Велков.
"Не знам до каква степен са стигнали инспекциите против Мирослав Боршош. Трябва да питате способените органи. НДК е нормализиран. НДК към този момент може да си покрива разноските. В развой на развиването на нов бизнес проект сме и съм сигурен, че той ще бъде доста добър ", приключи шефът на НДК.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР