Стигна се до нов изблик на насилие между Азербайджан и

...
Стигна се до нов изблик на насилие между Азербайджан и
Коментари Харесай

Сражения в Нагорни Карабах! Азербайджан нанася „унищожителни удари по врага”

Стигна се до нов изблик на принуждение сред Азербайджан и Армения поради Нагорни Карабах. Двете страни оповестиха за военни и цивилни жертви при тежките сражения и си насочиха взаимни обвинявания коя е нападнала първа.

Азербайджанският президент Илхам Алиев даде обещание победа над Армения, на фона на избухналите тежки сражения в региона на Нагорни Карабах, заяви ТАСС. " Армията на Азербайджан се бори през днешния ден на негова територия, пази териториалната му целокупност, нанася унищожителни удари на врага. Нашата идея е обективна и ние ще победим ", сподели азербайджанският президент в тирада по малкия екран.

Алиев упрекна Армения, че е почнала тази заран обстрел на азербайджански обитаеми пунктове, причинявайки цивилни и военни жертви. Сраженията не престават, споделиха и двете страни, всяка от която твърди, че има превес. Министерството на защитата на Армения, която поддържа отделилата се от Азербайджан област, заяви за свалени азербайджански два хеликоптера и три дрона.

Турция осъди уверено " нападението на Армения против Азербайджан " и изрази поддръжката си за Баку в спора му с Ереван. Това съобщи Ибрахим Калън, представителя на президента Ердоган. Армения си играе с огъня и заплашва районния мир, съобщи Калън. Руското министерство на външните работи прикани страните в спора неотложно да прекратят огъня и да стартират договаряния. Нагорни Карабах, азербайджанска сепаратистка област, обитаема преобладаващо с арменци, постоянно става сцена на прояви на принуждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР