"Стига вече!" - В неделя хиляди руснаци излязоха на протести

...
"Стига вече!" - В неделя хиляди руснаци излязоха на протести
Коментари Харесай

Хиляди руснаци скандираха на протест Искаме Русия без Путин!

"Стига към този момент! " - В неделя хиляди руснаци излязоха на митинги по улиците на страната. Те скандираха: "Русия без Путин! " и настояха за почтени избори. Организаторът на митингите Алексей Навални бе задържан още на обяд, заяви Дойче Веле.

"Гражданки и жители, апелирам, освободете пътя. Пречите на пешеходците. " Гласът на служителя на реда проехтява през няколко минути от високоговорителите на площад "Пушкин " в центъра на Москва. Само че участниците в неразрешената от управляващите проява пренебрегват силите на реда. Демонстриращите са близо две хиляди, множеството от тях - младежи. Вместо да послушат служителите на реда, те скандират лозунги като "Русия без Путин! " и "Русия ще бъде свободна ".

Из цялата страна имаше митинги в поддръжка на 41-годишния Алексей Навални. Той беше призовал за протест на идните президентски избори, откакто управляващите му не разрешиха да взе участие във вота - заради неоснователни аргументи.

Докато управляващите в множеството съветски градове разрешиха митингите, в Санкт Петербург и Москва те бяха категорично неразрешени. Въпреки това обаче и там стачкуващите излязоха по улиците. Само до ранните вечерни часове в Русия са били задържани общо 185 протестиращи, като единият от тях е самият Алексей Навални. До края на деня броят на задържаните най-вероятно е повишен още.

В понеделник Навални бе освободен от ареста, заяви Ройтерс.

Адвокатката му Олга Михайлова сподели че довереникът й е освободен без да му бъдат предявени обвинявания, само че ще би трябвало да се изправи пред съда на по-късна дата. Ако бъде упрекнат в нарушаване на законите за митингите и демонстрациите, Навални може да бъде наказан на до 30 дни затвор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР