Стига сме си играли на котка и мишка, не се

...
Стига сме си играли на котка и мишка, не се
Коментари Харесай

Съдия към подсъдим, ударил фоторепортер: Стига сме играли на котка и мишка

" Стига сме си играли на котка и мишка ", не се сдържа бургаският областен арбитър Анатоли Бобоков, до момента в който се опитваше да разбере за какво подсъдимият за побой над бургаски фоторепортер не е получил обвинителния акт по делото.

Оказа се, че Петър Биберов-Кюфтето, който се проверява за побой над фотографа Борислав Пенков, не е бил открит на посочените от него адреси. Според бранителят му юрист Димчо Тодоров обаче той не е бил издирван настоятелно, с цел да му бъде връчен обвинителния акт.

След къс спор в залата, където през днешния ден трябваше да тръгне разпоредителното съвещание, съдът го отсрочи за следващ път и го насрочи за 13 септември, като изиска Бургаската адвокатска гилдия да обезпечи авариен бранител, с цел да не се отсрочва повече процеса. Преди това връчи обвинителният акт на подсъдимия.

Съдия Бобоков настоя Петър Биберов да уточни настоящ адрес и предизвести, че в случай че той промени местоживеенето си или не се яви на идващото съвещание, ще промени мярката му за неотклонение.

" Съдът ще реши, има задоволително доказателствен материал, от тук нататък съдията взема решение. Според мен по този начин би трябвало да се постъпва при всички разногласия в тази страна ", разяснява в коридорите на съда фоторепортерът Пенков.

Подсъдимият Биберов отхвърли коментар и в началото не разреши да бъде сниман, само че след това самичък застана пред обективите.

Инцидентът, за който се проверява, е от 26 ноември, 2017 година Според обвинителния акт Биберов е блъснал няколко пъти с крайник Пенков до момента в който снимал заведение в Морската градина. Фоторепортерът бил изпратен там от редакцията, в която работи, с цел да снима вредите от пожар, вилнял в ресторанта. Докато си вършел работата към него доближили няколко мъже и се пробвали да го изгонят. Последвал спор, при който Биберов блъснал фотографа.

За претърпени неимуществени вреди Пенков е предявил цивилен иск в размер на 50 000 лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР