Стига са рекетирали премиера със стачки, сезонът свършва след десет

...
Стига са рекетирали премиера със стачки, сезонът свършва след десет
Коментари Харесай

Емил Димитров – Ревизоро към малките търговци на горива: Престанете да рекетирате премиера със стачки

Стига са рекетирали премиера със стачки, сезонът свършва след 10 дни. Този апел направи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров – Ревизоро във връзка плануваната за идната седмица стачка на дребните търговци на горива, поради новия Закон за горивата. Свършва председателството, ние с цел да не се излагаме пред чужденците вършим отстъпки, само че това ще бъде забравено след това.

Пред „ Денят стартира “ депутатът разгласи, че желае да изясни всички легенди, митове и неистини за новия законопроект. „ Нека стартира по ред - комбайнери и трактористи трябвало да бъдат с висше обучение – няма такова нещо. Ако комбайнера е с висше, тогава бригадира би трябвало да е учен, никой не желае такова нещо “, разяснява Димитров.

Промените целят само водачите и цистерните им да бъдат регистрирани, а от бензиностанциите се изисква да заявяват поръчителство на стойност 20 хиляди лева Единствено от едрите търговци на едро, които съхраняват огромно количество гориво, има измененията в закона плануват поръчителство от 3 млн. лева

„ Ние желаеме да съблюдават Закона за автомобилните транспорти във връзка с камионите. Ако не желаят да имат книжки, нямат място в Европа тези хора. Всичко по длъжностен път се взима. Не може да се снимаш до обект, който коства 3 млн. лв., и да не можеш да докажеш 20 000 лв. благосъстоятелност “, разясни още вносителят на законопроекта.

Удостоверението за вписване на бензиностанциите ще ви коства 3 лв.. В момента, в който казахме, че би трябвало да се записват, към този момент три асоциации желаят да им защитят правата - като желаят да ги защитят, да не ги лъжат. И 2000 лева да беше на бензиностанция, те не желаят да бъдат регистрирани. Те не желаят да бъдат легални, да имат нивомерни системи и Национална агенция за приходите да ги управлява. Вече 20 години се борят да останат в сивия бранш и несъмнено им се получава., безапелационен беше Емил Димитров във връзка с недоволството на търговците на горива.

Той е безапелационен, че новият норматив не може да бъде причина за повишение на цените за крайните консуматори, както настояват представители на дребните и междинни бензиностанции.

Депутатът изясни още, че се съобразил с настояванията на транспортни компании, и компании, които се занимават с преработване на боклуци и ще внесе още през днешния ден измененията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР