Степента на хармонизиране на Сърбия с общата европейска външна политика

...
Степента на хармонизиране на Сърбия с общата европейска външна политика
Коментари Харесай

Сърбия не е в хармония с европейската външна политика

Степента на хармонизиране на Сърбия с общата европейска външна политика " доста е намаляла ". Това написа в годишния отчет на Европейската комисия за Сърбия, който ще бъде оповестен през днешния ден, оповестяват сръбските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отчета се акцентира, че Сърбия не се е включила към европейските наказания против Русия, наложени в отговор на експанзията против Украйна.

Специална част се отнася до процеса на нормализиране на връзките сред Белград и Прищина, където се прави оценка, че няма съответен прогрес в договарянията за всеобхватно и правно обвързващо съглашение.

Двете страни са приканени " без по-нататъшно закъснение " градивно да се ангажират и да напреднат в договарянията за изцяло, правно обвързващо съглашение за нормализиране.

В телефонен диалог нощес американският държавен секретар Антъни Блинкън е откроил пред сръбския президент Александър Вучич нуждата бързо да бъде реализирано съглашение с Прищина, а Вучич е изнесъл мненията на Сърбия, се споделя в известие на сръбското президентство.

В диалога е било разисквано желанието на американската администрация в най-кратък период да бъде реализирано решение. Разговаряно е за отношението на Сърбия към Русия, както и за диверсификацията на енергийните източници на Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР