Стенописът, посветен на Ратко Младич, беше унищожен днес на улица

...
Стенописът, посветен на Ратко Младич, беше унищожен днес на улица
Коментари Харесай

Лиснаха кофа вар върху стенописа на Ратко Младеич в Белград

Стенописът, отдаден на Ратко Младич, беше погубен през днешния ден на улица „ Негошева “ в Белград, оповестиха сръбските медии.

Както се вижда на, върху стенописа е лисната кофа с вар.
 Арести в Белград поради замерване с яйца на лика на Ратко Младич Арести в Белград поради замерване с яйца на лика на Ратко Младич
Цивилни служители на реда арестуваха правозащитничката Аида Чорович, откакто тя хвърли няколко яйца по портрета на Ратко Младич на ъгъла на ули...

Джордже Жуйович от Социалдемократическата партия на Сърбия (СДПС) удостовери за Н1, че той е лиснал варта върху стенописа. Активистката за правата на индивида Аида Чорович беше арестувана през вчерашния ден, откакто хвърли няколко яйца по стенописа на Младич на ъгъла на улиците „ Негошева “ и „ Алекса Ненадович “ в Белград. Активистката Йелена Якимович също хвърли яйца по стенописа, след което беше отстранена от местопроизшествието от цивилни служители на реда.



По-късно Чорович беше освободена от ареста, а деятели, жители, представители на Неправителствени организации и някои опозиционни политически партии нощес се събраха пред Дома на профсъюзите, с цел да я поддържат. Те потеглиха на протестно шествие към стенописа, само че бяха блокирани от полицейски кордон. Малко по-късно дясна група скандира против Младич, само че до физически конфликти не се стигна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР