Стената на язовир "Огоста" край Монтана ще бъде ремонтирана с

...
Стената на язовир "Огоста" край Монтана ще бъде ремонтирана с
Коментари Харесай

Стената на язовир Огоста край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства

Стената на язовир "Огоста " край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства, заяви регионалният шеф на Монтана Росен Белчев.

Министерството на земеделието, храните и горите към този момент е провело социална поръчка и е избрало реализатор на строителните работи. Освен стената, ще бъдат ремонтирани и развалени сектори по канала след главния изпускател на язовира, посочи Белчев.

Той назова "спекулации " изказванията на някои политици от опозицията и на хора в обществените мрежи, че страната не се грижела за язовир "Огоста ".

Проектът планува ремонт на водния откос в сериозните сектори по бетоновия път и полагане на дренажен слой от трошен камък.

Повредените сектори от облицовката на канала след главния изпускател също ще бъдат възобновени.

Язовир "Огоста " е построен край Монтана преди към 35 години за да събира дъждовните води, да пази града от наводняване при поройни дъждове и да служи за напояване. Стената му е на 150 метра над равнището на града. Той е вторият по величина у нас и на Балканите язовир след "Искър " и се простира на огромна повърхност в общините Монтана, Берковица и Георги Дамяново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР