Стената, която американският президент Доналд Тръмп възнамерява да построи на

...
Стената, която американският президент Доналд Тръмп възнамерява да построи на
Коментари Харесай

Тръмп: Стената с Мексико ще е красива и художествено оформена

Стената, която американският президент Доналд Тръмп има намерение да построи на границата с Мексико, с цел да попречи на незаконните мигранти да проникват в Съединени американски щати, ще бъде красива и „ художествено завършена “ структура от стоманени релси. Това даде обещание стопанинът на Белия дом в Туитър.

„ Демократите гръмогласно и ясно декларират, че те не желаят да строят бетонна стена. Но ние не строим бетонна стена, ние строим художествено завършена структура от стоманени релси, която дава прелестна панорама. Тя ще бъде красива и по едно и също време с това ще даде сигурност на нашата страна, каквато заслужават нашите жители “, съобщи американският водач.

По-рано един от основните съветници на Тръмп Стивън Милър съобщи в изявление за телевизия Си Би Ес, че президентът е подготвен на всичко, в това число и на отчасти прекъсване на работата на държавното управление, в името на финансирането на стената по границата с Мексико. Въпросът е в това, че Тръмп желае от Конгреса на Съединени американски щати 5 милиарда $ за нейното издигане, само че демократите отхвърлят да дават такава голяма сума. Те са съгласни единствено на 1,3 милиарда $.

На републиканците не им доближават гласове за одобряване на бюджета за 2019 финансова година /започнала на 1 октомври в САЩ/, който още не е признат. Той би трябвало да бъде одобрен до 21 декември, другояче работата на към една четвърт от държавните институции може да бъде прекъсната поради неналичието на средства. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР