Stellantis вече печели от своето EV портфолио и, за разлика

...
Stellantis вече печели от своето EV портфолио и, за разлика
Коментари Харесай

Автомобилният гигант, който вече печели от EV революцията

Stellantis към този момент печели от своето EV портфолио и, за разлика от някои от останалите обичайни автомобилни производители, не възнамерява да понижи производството на електрически автомобили. Това разгласи изпълнителният шеф на компанията Карлос Таварес, представен от CNN.

Коментарите му идват, откакто Ford оповестиха загуба от електрическите автомобили в размер на 4,7 милиарда $ единствено за 2023 година, а от General Motors оповестиха, че ще стартират да печелят пари от EV едвам през втората половина на годината. И двете компании обаче ще понижат доста своите индустриални цели в този сегмент.

" Стратегията на Stellantis е доста друга спрямо останалите компании от Детройт. Ние продължаваме електрификацията с цялостна скорост ", акцентира пред публицисти Таварес. Автомобилният колос тази година публично ще предложи EV возила в Съединени американски щати, като досега на този пазар тя оферираше plug-in хибриди.

За разлика от GM и Ford, които пострадаха доста тежко от стачката на служащите в автомобилостроенето в Съединени американски щати през предходната година, Stellantis съумя дейно да ръководи индустриалния си потенциал отвън Съединени американски щати, в това число - огромните фабрики на Fiat и PSA.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР