Stellantis освобождава десетки работници, предупреждава, че може да дойдат още стотици, докато стачката продължава

...
Stellantis незабавно уволнява 68 служители в завода за обработка на
Коментари Харесай

Stellantis незабавно уволнява 68 служители в завода за обработка на машини в Толедо в Перисбърг, Охайо, поради въздействието от целенасочената стачка на профсъюза на Обединените автомобилни работници в комплекса за сглобяване на Толедо, съобщи компанията в сряда.

Съкращенията ще бъдат временни и се дължат на ограничения в съхранението, се казва в изявление на Stellantis, добавяйки, че е свършило мястото за съхранение на частите, произведени в завода. Производството в останалата част от съоръжението ще продължи.

Очакват се още съкращения в Kokomo Transmission и Kokomo Casting в Кокомо, Индиана, което ще засегне допълнителни 300 служители там, каза компанията.

Това е първото съобщение за уволнение от Stellantis. Ford и General Motors вече съкратиха или предупредиха за неработещи служители в два от заводите си заради целенасочените стачки.

Около 600 служители в отдела за конструиране на каросерии на завода за сглобяване на Ford в Мичиган и южната зона за сглобяване на интегрирано щамповане бяха съкратени в Уейн, Мичиган в петък. Отделът за боядисване и окончателно сглобяване стачкува в този завод.

General Motors каза миналата седмица, че 2000 работници в завода за сглобяване на Fairfax в Канзас се очаква да бъдат безработни още тази седмица поради стачката в GM Wentzville Assembly в Wentzville, Мисури.

Президентът на UAW Шон Фейн каза в понеделник, че може да обяви по-целенасочени удари в петък, ако преговорите с Тримата големи не напреднат до обяд този ден.

Синдикатът стачкува за по-добро заплащане и обезщетения и повече отпуск; компаниите твърдят, че не могат да си позволят исканията на синдиката. И двете страни се обвиняват взаимно за спирането на работата.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР