Стефанос Циципас заяви, че очаква с оптимизъм започващия днес ATP

...
Стефанос Циципас заяви, че очаква с оптимизъм започващия днес ATP
Коментари Харесай

Циципас: Не ми е достатъчно да съм финалист на Големия шлем


Стефанос Циципас съобщи, че чака с оптимизъм започващия през днешния ден ATP 500 шампионат в Ротердам, където ще бъде лидер на схемата след отказването на Даниил Медведев. Гръцкият тенисист, който през вчерашния ден бе видян да тренира под управлението на Томас Енквист, отхвърли да разяснява слуховете за това дали шведът ще замести татко му Апостолос като негов ментор, само че за сметка на това засегна други забавни тематики.

– Очакваш ли да изпиташ компликации при акомодацията към закрит корт след шампионатите в Австралия?

– Не съм упражнявал доста в тези условия и ще нуждая се от още малко време, с цел да се приспособявам. Давидович Фокина се показва мощно на закрити хард кортове и по тази причина ми е ясно, че ме чака сложен мач. Вярно е, че през последните месеци резултатите му не са доста положителни, само че аз добре знам какъв капацитет има той. Ще би трябвало да бъде оптимално мобилизиран и концентриран. Миналата година играх против него в Монте Карло и не ми беше по никакъв начин елементарно. Очаквам и в този момент да е по този начин.

– С какви страсти си спомняш за миналогодишния край на Ролан Гарос?

– Този мач към този момент е зад тила ми и рядко мисля за него. Сега, от позицията на времето, съзнавам, че да достигнеш до край на Големия шлем е доста съществено достижение, само че за мен това не е задоволително. Не желая да съм индивидът, който държи трофея за финалист. Стремя се към повече. Трудя се старателно всеки ден, с цел да се модернизирам като състезател и да се усещам все по-спокоен и убеден на корта.

– Смяташ ли, че си измежду играчите, които играят еднообразно добре на всички настилки?

– Бих споделил, че да. Умея да се приспособявам бързо към всички настилки и съм го показвал неведнъж. Не желая да съм измежду играчите, които играят добре единствено на един тип кортове. Имам доста триумфи на клей и хард, в това число и на закрито. Вярно е, че би трябвало да подобря играта си на трева, само че възможностите за това не са доста, защото има единствено няколко такива шампионата през годината. Като цяло обаче мисля, че играя мощно на всички настилки и бих могъл да печеля купата на всеки шампионат.

– Как си представяш бъдещето на мъжкия тенис след отдръпването на Федерер, Надал и Джокович?

– Не съм оракул, тъй че в действителност не знам какво да ви кажа (смее се). Ако би трябвало да съм откровен, въобразявам си бъдеще, в което шест или осем играчи ще имат шансове да завоюват купите на шампионатите от Големия шлем. Това е един от обичаните въпроси на публицистите. Задават ми ги непрекъснато от няколко години насам. Само времето ще покаже какво ще се случи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР