Стефанос Циципас започна успешно участието си в Париж. Световният номер

...
Стефанос Циципас започна успешно участието си в Париж. Световният номер
Коментари Харесай

Макар и сериозно затруднен: Циципас преодоля съпротивата на тенисист извън първите 50 за успешно начало в Париж

Стефанос Циципас стартира сполучливо присъединяване си в Париж. Световният номер 11 изпита съществени усложнения в мача си против Роберто Карбайес Баена, само че в последна сметка се наложи с 4:6 6:3 6:4 за 1 час и минути игрово време, с цел да запише своята 100-на победа на шампионат от сериите Мастърс. Така дребните шансове на балканеца да се класира за ATP Финалите остават към момента живи, а идващият конкурент ще бъде Нуно Боржеш или Алехандро Табило.

Бившият номер 3 бе бледа сянка на себе си в по-голямата част на първия сет. Грешките бяха налице, като само сервисът го държеше в играта в първите минути. В петия гейм обаче по-нискоранкираният тенисист се възползва от поредност от неточности, с цел да осъществя нулев пробив и да поведе с 3:2. Макар и по-късно гъркът да бе нормализирал играта си на ретур, то Карбайес Баена сподели задоволително здрави нерви, с цел да резервира задатъка си и да завоюва сензационно първия сет.

Представителят на южната ни съседка изглеждаше надалеч по-оптимален във втората част и осъществя пробив още в първите минути, с цел да поведе с пробив. Последва мълниеносен рибрейк от страна на аутсайедра, но силите му доближиха единствено за този миг, защото представителят на топ 15 бързо си върна задатъка, а по-късно не даде шансове на противника си да намерения за поврат и по този начин паритетът в сетовете стана факт.

Двукратният финалист от Големия шлем продължаваше да играя, като доста по-добрият на корта. Циципас съумя да осъществя пробив още в първия сервис гейм на непоставеният му конкурент, като беше покрай това да удвои задатъка си. Въпреки това, ибериецът сподели темперамент и даже ускори темпото си, но по-високоранкираният състезател сподели класата над противника си и освен резервира преднината си в най-ключовите моменти, само че и удвои задатъка си във финалния гейм, с цел да се поздрави с първата си победа в тазгодишното издание на шампионата в Париж.

Stefanos Tsitsipas
Post-Match Win Interview - R32
October 22, 2024
Swiss Indoors Basel - ATP 500 tennis tournament
Switzerland
Stef won 6-3, 6-7(3), 7-6(4) over Fran Cerundolo
Congrats Tsitsi
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР