Стефанос Циципас загуби сет на старта на АТР 500 турнира

...
Стефанос Циципас загуби сет на старта на АТР 500 турнира
Коментари Харесай

Отличен Циципас преодоля и Де Минор, за да намери място на полуфиналите в Ротердам

Стефанос Циципас загуби сет на старта на АТР 500 шампионата в Ротердам, само че от този миг нататък е праволинеен в холандския град и към този момент е измежду полуфиналистите. Това стана факт след втори следващ безупречно извършен мач против Алекс Де Минор, приключил с 6:4 6:4 в интерес на гръцкия играч, който в борба за място на финала ще срещне изненадата на шампионата Иржи Лехечка.

Двубоят стартира с бързо извоювани подавания от сервиращите и паритетът се резервира до 2:2. Тогава последва маратонски гейм, в международният №4 заигра по-офанзивно и предизвикваше чести грешки от ракетата на съперника, което му оказа помощ да открадне съперниковото подаване от шестия опит. Това бе и повратният миг в сета, защото оттова насетне Циципас бе извънредно постоянен от линията за сервис, с цел да опази преднината си и да запише дебютната част на своята сметка.

Гъркът придвижи стремежа си и във втория сет, при започване на който топ поставеният откри цялостна доминация на корта и небрежно поведе с два брейка и 3:0. Макар да позволи спад в представянето си, довел до връщането на един от пробивите, любимецът не позволи да се стигне до изненада и постепенно, само че несъмнено се приближаваше до крайния триумф, станал факт след тъкмо час и 30 минути игра.

What a finish
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР