Стефанос Циципас за пореден сезон в АТР Тура доказа безспорната

...
Стефанос Циципас за пореден сезон в АТР Тура доказа безспорната
Коментари Харесай

Нов семеен скандал: Циципас замери баща си с топка по време на мача с Рубльов

Стефанос Циципас за следващ сезон в АТР Тура потвърди безспорната си класа, като въпреки и да завоюва само купите от Мастърса в Монте Карло и на тревата в Майорка, то гъркът в последна сметка приключи годината като състезателят с най-вече победи - 61. Именно тези триумфи резервираха месеци по-рано място на международния номер на Nitto ATP Finals, където той победи с трофея през 2019-а, само че завършекът на актуалната тенис акция се оказа горчив за един от любимците за оценката, който попадна в Червената група в компанията на Новак Джокович, Даниил Медведев и Андрей Рубльов, като късно нощес в съдбоносен конфликт за продължение към полуфиналите позволи поврат и загуби от по-нискоранкирания руснак.

Бившият финалист от Ролан Гарос започва по превъзходен метод срещата и завоюва първия сет със забележителна разлика в нивото на двамата представители на топ 10, откакто не направи нито една непредизвикана неточност за сметка на многочислените му печеливши отигравания. Впоследствие обаче Рубльов промени тактическия си проект и стартира да навлиза във вътрешността в корта, което наруши ритъма на гърка и той все по-често беше от губещата страна в размените от главната линия, като не след дълго изостана с пробив пасив в решителния трети сет и тогава нервите му очевидно не устояха.

В тези минути бащата и треньор на балканеца - Апостолос Циципас, обсъждаше дружно с майката на тенисиста грешките, които позволява сина им в хода на втората половина от мача. По реакцията на Стефанос ясно си пролича, че той е очевидно неудовлетворен от диалога на своите родители, като преди осъществяване на начален удар се обърна към щаба си и изпрати топка посока него, с което си навлече и освиркванията на публиката. Случилото се повлия още повече на душeвността на международния номер 3, който не съумя да се завърне от сложната обстановка, в която беше попаднал, и се сбогува с по-нататъшно присъединяване на конкуренцията в Торино.

When there`s too much chat
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР