Стефанос Циципас за първи път се класира на полуфинал на

...
Стефанос Циципас за първи път се класира на полуфинал на
Коментари Харесай

Циципас не остави шансове на Томи Пол

Стефанос Циципас за първи път се класира на полуфинал на шампионата от сериите “Мастърс 1000 ” в Париж. Гръцкият тенисист не се затрудни с Томи Пол и го победи с 6:2, 6:4. Във втория кръг американецът в профил Рафаел Надал, а по-късно се оправи и с Пабло Кареньо-Буста, само че против Циципас беше беззащитен. 

Световният номер 5 отрази 7 точки за пробив и в това време осъществя и трите си шанса да завоюва подаването на противника. Началото беше мъчно за гърка, само че той измъкна откриващия гейм и незабавно проби за 2:0. Пол пропусна да върне интригата, само че Циципас още веднъж сподели темперамент и избави три следващи точки за пробив. 

След това за Циципас беше елементарно. Той затвори сета с два следващи гейма на нула, а при започване на втората част продължи да играе със удивително успокоение. Томи Пол се държа равностойно до десетия гейм, когато Циципас направи сполучливи излизания на мрежата и затвори мача. 

За гръцката звезда това беше победа номер 60 през сезона. Той към момента има шансове да приключи годината като лидер в ранглистата. Негов противник на полуфиналите ще е Новак Джокович.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР