Стефанос Циципас все още изпитва трудности с приспособяването си към

...
Стефанос Циципас все още изпитва трудности с приспособяването си към
Коментари Харесай

Циципас изигра образцов двубой на сервис при дебюта си в Майорка и потегли успешно

Стефанос Циципас към момента изпитва компликации с приспособяването си към тревата, което не е толкоз изненадващо поради обстоятелството, че предходната година отпадна на Уимбълдън след единствено един изигран мач. Гъркът досега се включи на шампионатите в Щутгарт и Хале, само че малшанс с жребия го изпрати първо против Мъри във втория му дуел, а единствено седмица по-късно против Кирьос, като международният номер 6 инкасира провали от двамата майстори на тревните кортове.

През днешния ден първенецът от Монте Карло започва присъединяване си в Майорка, което се явява негова последна подготовка преди започващия идния понеделник Уимбълдън, и схемата го изправи против Иля Ивашка, който е един от тенисистите, които няма да бъдат позволени да се състезават на най-стария тенис шампионат, тъй като националността му е белоруска. Сблъсъкът ни разкри мощните черти в играта на Циципас на зелено, който сервираше безупречно в хода на целия дуел и не посрещна нито една точка за пробив, до момента в който от своя страна оползтвори две, с цел да победи привидно рутинно с 6:4 6:4. Успехът води международния номер 6 против американеца Маркос Гирон във етапа на четвъртфиналите в корортния град.

Гъркът имаше повече от обещаващ старт на мача, като си обезпечи два брейкбола още при второто подаване на белорусина, само че след неточности във финалната фаза от офанзивите си ги пропиля и равенството се резервира. Настойчивостта на Циципас не след дълго още веднъж даде резултат, откакто вторият подложен стигна до нови благоприятни условия за пробив в по този начин фамозния седми гейм и с помощта на топка в мрежата от Ивашка оползтвори втората от които, с цел да си завоюва късен задатък в сета, от който се възползва оптимално добре и откри сметката си в конфликта.

Силните минути за международния номер 6 се придвижиха и при започване на втората част, когато той след следващите си положителни отигравания на ретур се поздрави с нов пробив, който го сложи на пол позишън по пътя към крайния триумф в мача. Гъркът нито за момент не трепна в моментите си на начален удар до края на дуела, като поддържаше 93% успеваемост на първо подаване, и несмущаван изцяло закономерно стигна до успеха за 83 минути на корта.

Too strong
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР