Стефанос Циципас трябваше да преживее сериозно разочарование на тазгодишния US

...
Стефанос Циципас трябваше да преживее сериозно разочарование на тазгодишния US
Коментари Харесай

В битка на играчи от топ 10: Циципас не срещна точка за пробив и елиминира Хуркач

Стефанос Циципас трябваше да преживее съществено отчаяние на тазгодишния US Open, откакто загуби 11 следващи гейма в откриващия си дуел на шампионата против квалификанта Даниел Елахи Галан и в последна сметка напусна безславно Ню Йорк. Впоследствие гъркът трябваше да преживее ново отчаяние, тъй като беше надигран от Франсис Тиафо в решителния конфликт за трофея на Laver Cup и по този начин тимът на Света за пръв път победи от самото основаване на конкуренцията.

Изглежда обаче международният номер 6 е оставил отрицателните резултати зад тила си и през тази седмица се показва на доста високо равнище на ATP 500 надпреварата в Астана, където към този момент е измежду полуфиналистите и до момента няма изгубен сет. Днес балканецът имаше сложната задача да се изправи против различен представител на топ 10, а точно Хуберт Хуркач, като някогашният финалист на Ролан Гарос не разреши на поляка даже да доближи до точка за пробив и го надигра с крайното 7:6(8) 6:3, с цел да си обезпечи конфликт за мясо във финала с петия подложен Андрей Рубльов.

Началото на мача беше изцяло равнстойно и всеки един от играчите печелеше удобно подаванията си до 3:3 гейма. Постепенно Циципас привикна към непрекъснатите излизания на мрежата от страна на съперника си и го разминаваше с лекост, което му донесе цели осем точки за пробив в последвалите минути, само че Хуркач можеше да разчита на мощния си начален удар и докара нещата до тайбрек. Там първенецът от Хале водеше от самото начало, само че беше негов ред да не се възползва от възможностите си, пропускайки цели 5 сетбола и в последна сметка този толкоз оспорван сет отиде в сметката на гърка.

Втората част се развиваше по подобен метод, единствено че по-високоранкираният играч нямаше желание да усложнява още веднъж задачата си по сходен метод и дочака своя миг, с цел да осъществя първия пробив от началото на мача, след което беше безукорен на лично подаване и справедливо извоюва триумфа.

Complete game from Stefanos Tsitsipas as he wins 7-6(8), 6-3 against Herbert Hukacz to advance to the semis of the Astana Open where he will face Andrey Rublev.
— Ochieng` Stephen (@soo_ochieng)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР