Стефанос Циципас трябваше да потрепери в осминафиналния си двубой на

...
Стефанос Циципас трябваше да потрепери в осминафиналния си двубой на
Коментари Харесай

От 1:4 в третия сет: Циципас осъществи обрат срещу играч с две загуби в последните си 19 мача

Стефанос Циципас трябваше да потрепери в осминафиналния си дуел на АТР500 шампионата във Виена, откакто бе напът да се сбогува с присъединяване си в конкуренцията, но сътвори страховит поврат и е измежду топ 8 в австрийската столица. Гъркът имаше привидно леката задача да премери сили с намиращия се в страхотна спортна форма квалификант Томаш Махач, само че конфликтът се трансформира в истински тенис трилър, в който международният номер 7 се завърна от 1:4 в решителния сет и заслужи успеха след двучасов престой на корта - 6:3 4:6 7:5.

С това четвъртият подложен отстрани един от " подводните камъни " в схемата и избегна изненадата, като си подпечата класирането за четвъртфиналната фаза, където ще се изправи против различен играч с сходен статут в лицето на участващия чрез " уайлд кард " Борна Гойо.

Гъркът започва по допустимо най-хубавия метод дуела, откакто успяваше да взима рано топката, което му разреши да дирижира събитията на корта и без особени компликации, се поздрави с ранен пробив задатък. От този миг нататък пък безупречният сервис на четвъртия подложен свърши останалото до края на откриващия сет и той направи първата крачка по пътя към успеха.

Същевременно играта на международния номер 74 се усъвършенства доста, което му донесе нужната самонадеяност да отпусне ръката си в атакуващ проект, само че с това настъпиха и купища грешки, довели до два брейкбола на сметката на любимеца. Изправен до стената, квалификантът заложи на способа " сервис-мрежа " и се измъкна от неподходящото си състояние, преди да наелектризира ситуацията във фундаменталния десети гейм, когато пласира поредност от свръхзвукови уинъри и с дебютния си пробив за срещата, възобнови равенството в обособените сетове.

Стореното от Махач в тези минути пък образно го въодушеви да продължи да бъде все по този начин нападателен и при започване на решителната трета част, когато печелившите отигравания от ракетата му неведнъж оставяха четвъртия подложен безгласен. В това време любимецът надалеч не можеше да се похвали с особена успеваемост при размените от главната линия и инкасира купища неточности, които доведоха до пробив в актива на чеха, само че при този процес на събитията " сигналната лампа " на секундата светна за Циципас и той откликна със серия печеливши комбинации от форхенд, изравнявайки статуквото - 4:4.

С това си деяние гъркът значително пречупи духа на международния номер 74, като го обезвери и в заключителното подаване за мача го размина неколкократно наоколо до мрежата, с цел да реализира решителен пробив в последния вероятен миг и броени минути по-късно ликуваше с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР