Стефанос Циципас стартира сезона си на изключително високи обороти и

...
Стефанос Циципас стартира сезона си на изключително високи обороти и
Коментари Харесай

Циципас бе напът да допусне немислим обрат срещу Чорич, но оцеля и даде аванс на Гърция

Стефанос Циципас започва сезона си на извънредно високи обороти и откакто надви над нашия Григор Димитров в над двучасова борба на старта на United Cup, то в идващия си двубой не остави никакви шансове на Давид Гофен. През днешния ден гъркът излезе в борба против Борна Чорич и през първата половина от мача изглеждаше, че това ще бъде втори следващ изцяло слънчев триумф за международния №4.

Не това обаче се случи в реалност, защото във втория сет той пропусна два мачбола и даже изостана с пробив и 1:4 в третата част. Въпреки всичко обаче финалистът от Ролан Гарос 2021 съумя да се активизира и да обърне събитията в своя изгода, с цел да победи с крайната победа - 6:0 6:7(4) 7:5. Така Циципас изравни общия резултат в конфликта сред Гърция и Хърватия, откакто по-рано през днешния ден неговата сънародничка Деспина Папамихаил отстъпи на Дона Векич в мача на вторите ракети при дамите.

Още през цялото време на дуела Циципас постановяваше извънредно високо движение на игра, което се оказваше непостижимо за някогашния №12 в света. Гъркът постоянно си проправяше път напред с помощта на плътните си и надълбоко пласирани удари, след което завършваше с безкомпромисно воле наоколо до мрежата. Той експлоатираше по допустимо най-хубавия метод слабостите в подаването на съперника и реализира цели три пробива, с цел да запише дебютния сет против своето име след единствено 26 минути игра.

Във втората част Чорич съумя да стабилизира представянето си и стартира да търси по-агресивен метод. Това даде търсения резултат и все по-често можехме да забележим хърватина да диктува разиграванията, дочаквайки неправилност от ракетата на четвъртия в света. Възможностите за пробив изцяло отсъстваха до 12-ия гейм, в който ръката на Чорич трепна и той бе изправен пред два мачбола. Последваха обаче няколко чудесно извършени акции на международния №26 и не след дълго се стигна до тайбрек. В него хърватинът наложи волята си още през цялото време и поведе с 6:2, след което не срещна проблеми да затвори частта в своя изгода.

Той придвижи стремежа си и при започване на третия сет, където успяваше по отличен метод да се възползва от неувереността в играта на Циципас, от чиято ракета грешките изобилстваха. Така някогашният №12 реализира ранен пробив, който след това без усложнения консолидира, откъсвайки се с задатък от 4:1. Предвкусвайки крайния триумф обаче, хърватинът позволи напрежението да го завладее, което бе положително пристигнало за гърка. Стефанос не разреши прекомерно плитките удари на противника да останат безнаказани и уинърите от негова страна се трупаха един след различен в актива му. Това даде нужния подтик на Циципас, който възвърна равенството за 4:4, а след това продължи да играе с голяма доза самочувствие и даже осъществя още един пробив за 6:5, с който си подсигури крайната победа в мача.

Tsitsipas wins the battle! ⚡️

After 3 sets, takes down Coric 6-0 6-7 7-5
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР