Стефанос Циципас стартира по отличен начин сезона на клей, след

...
Стефанос Циципас стартира по отличен начин сезона на клей, след
Коментари Харесай

Съперникът на Гришо е ясен: Циципас не допусна изненада на старта в Барселона!

Стефанос Циципас започва по отличен метод сезона на клей, откакто отбрани купата си от предходната година на Мастърса в Монте Карло през предходната седмица. Гъркът записа голям брой влиятелни победи по време на конкуренцията в Княжеството и справедливо заема мястото на топ подложен в Барселона, където е финалист от последно издание на шампионата. Световният номер 5 през вчерашния ден откри акцията си в Каталуния с мач против Иля Ивашка, само че дуелът бе преустановен на няколко пъти заради променливите метеорологични условия.

Циципас срещна сериозна опозиция от страна на белоруския си сътрудник, като в някои елементи от срещата загуби лидерската си позиция на корта, но здравите му нерви в основните мигове се оказаха решителен фактор и той победи след 6:1 4:6 6:2. Във етапа на осминафиналите първенецът от Монако ще се изправи против Григор Димитров, който по стичане на събитията имаше същата орис през последните два дни.

Гъркът завоюва безпроблемно откриващия си сервис гейм, като секунди по-късно дуелът бе преустановен заради дъждовното време. Близо два часа по-късно, през вчерашния ден вечерта, двамата се завърнаха на корта, като международният номер 5 започва нерешително в първите минути и му се наложи да отразява брейкбол, само че се оправи елементарно с неподходящата обстановка. Впоследствие Циципас подвигна прекомерно високо летвата, завоюва четири поредни гейма, с цел да поведе с 5:1, само че метеорологичните условия споделиха своята тежка дума и конфликтът бе прекратен още веднъж, в този случай дефинитивно за деня. На двамата състезатели им се наложи да изчакат към 22 часа преди довечера да продължат срещата между тях, само че дългата пауза не оказа отрицателно въздействие върху Циципас и той записа откриващия сет на сметката си.

Втората част ни даде надалеч по-голямо равновесие на силите сред двамата тенисисти, като завладяващите мигове отсъстваха през по-голямата част от времето. Неусетно се стигна до деветия гейм, в който международният номер 44 показва здрави нерви, с цел да избави четири скрити мачбола и резервира подаването си. Ивашка с голямо самообладание дочака своя късмет в дуела, който пристигна в идните минути при сервис на гърка за оставане в частта, където първата ракета на Беларус повиши равнището си до неузнаваема степен и беше като стена на корта, което се оказа изцяло задоволително и той изравни общия резултат, назад на упованията.

В началото на решителния сет финалистът от миналогодишното издание на конкуренцията се абстрахира от позволените неточности с миналата част, като още веднъж заигра солидно в моментите на ретур. Циципас стартира да извършва ударите си с по-голяма експанзия, като трупаше уинър след уинър на сметката си и на бърза ръка осъществя два пробива, с цел да се поздрави с крайния триумф в мача, който му отрежда конфликт с Гришо в утрешния ден.

" A match that had it all! " defeats Ivashka to advance in Barcelona
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР