Стефанос Циципас стартира кампанията си на Мастърса в Мадрид с

...
Стефанос Циципас стартира кампанията си на Мастърса в Мадрид с
Коментари Харесай

В мач с 10 пробива: Циципас се наложи над домакински представител и е 1/4-финалист в Мадрид

Стефанос Циципас започва акцията си на Мастърса в Мадрид с победи над Доминик Тийм и Себастиан Баез, които са потвърдени майстори на червени кортове, само че все пак, то финалистът от Аустрелиън Оупън очевидно към момента се намира надалеч от върховата си форма на клей. Гъркът, който в предходните си два конфликта позволи да изгуби сет, през днешния ден срещна домакинския представител и дебютант на осминафиналната фаза на шампионат от сходен диаметър Бернабе Сапата Мирайес, като международният номер 5 още веднъж имаше значително съмнения в представянето си, но ги превъзмогна и победи с успеха в един извънредно невероятен мач, който ни предложи цели 10 пробива и продължи малко над час на корта - 6:3 6:1.

По този метод елинът се класира за четвъртфиналите, където ще срещне " щастливия губещ " Ян-Ленард Щруф, като Стефанос се намира в позицията на главен любимец за място на финала, поради обстоятелството че в другия конфликт от долната част на схемата ще се изправят между тях непоставените Аслан Карацев и Жижен Жанг.

Циципас побърза още в началните минути от дуела да вземе самодейността на своя страна, като напълно доминираше при размените от главната линия, където се усещаше убеден в ударите си и постоянно нанасяше печелившо отиграване, при което още на първата отмора се отдръпна с пробив в актива си. С това си деяние обаче балканецът провокира вълна от брейкове, като сервисът на международния номер 5 нямаше и помен от оръжието, което съставлява кардинално в неговите мачове, и Сапата Мирайес се възползваше от тази пробойна в играта на любимеца, с цел да поддържа паритета. В последна сметка някогашният финалист от Ролан Гарос загърби проблемите си на лично подаване, до момента в който испанецът не можеше да се похвали с сходен триумф за своя начален удар и след общо шест пробива в откриващия сет, то той беше записан против името на четвъртия подложен.

С настъпването на втората част поредицата от брейкове продължи с цялостна мощ и въпреки Циципас още веднъж да съобщи сервиса си в актива на международния номер 42, в същото време нямаше усложнения да компенсира това си деяние, като причисли към сметката си началния удар на съперника неколкократно и на бърза ръка излезе напред в резултата с 4:1. Сапата Мирайес от своя страна очевидно се усещаше извънредно нерешителен в ударите си и проблемите му на лично подаване се задълбочиха още повече, откакто Стефанос за следващ път се поздрави с триумф на ретур и откакто домакинският представител завоюва едвам един собствен гейм от общо осем такива в хода на срещата, то закономерно успеха беше за международния номер 5.

23-0 vs Spanish players not named Nadal or Alcaraz
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР