Стефанос Циципас сподели, че победата над Даниил Медведев в първи

...
Стефанос Циципас сподели, че победата над Даниил Медведев в първи
Коментари Харесай

Циципас: Една от най-важните победи в кариерата ми

Стефанос Циципас показа, че успеха над Даниил Медведев в първи дуел от груповата фаза на Финалите на АТП в Лондон.

"Това е една от най-важните победи в кариерата ми. Днес играх на максимума, не спирах да боря и да се имам вяра и се веселя, че съумях ", съобщи гръцкият тенисист Стефанос Циципас след триумфа си над Данийл Медведев със 7-6(5), 6-4 във Финалите на АТП.

Циципас имаше пет загуби от пет мача против руснака, само че през днешния ден бе извънредно постоянен в зала "О2 " в Лондон и справедливо стигна до чист триумф.

"Гледах по малкия екран, когато този шампионат за първи път се организира в Лондон. Гледах и си мечтаех един ден и аз да вземам участие. Това е извънредно значим шампионат и за мен е голямо наслаждение да играя тук. Пътят дотук е дълъг, само че аз съм доста признателен на хората, които в действителност имаха вяра в мен ", показа след успеха Циципас.

"Не е елементарно да се изправиш против някого с мисълта, че си изгубил предходните пет пъти, само че аз си бях споделил, че ще продължа да пробвам, до момента в който съумея, без значение дали ще ми отнеме 10 или двайсет пъти. Тази победа значи доста за мен. Навсякъде имаше гръцки флагове, като че ли играех в Атина ", добави международният номер 6. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР