Стефанос Циципас ще играе за трета поредна година в полуфиналите

...
Стефанос Циципас ще играе за трета поредна година в полуфиналите
Коментари Харесай

Стефанос Циципас на полуфинал на Australian Open за трети пореден път

Стефанос Циципас ще играе за трета поредна година в полуфиналите на шампионата от Големия шлем - Australian Open.

Поставеният под номер 3 в схемата Циципас се наложи с 6:3, 7:6(2), 6:4 над чеха Иржи Лехечка в четвъртфиналите и за общо четвърти път в кариерата си се класира за финалната четворка на шампионата в Мелбърн. Досега обаче той в никакъв случай не е успявал да стигне до финала, а негов противник към тази фаза в петък ще бъде олимпийският вицешампион Карен Хачанов от Русия.

Циципас стигна единствено до пет точки за пробив в целия мач, само че съумя да осъществя и двете. Първите четири от тях бяха още във втория гейм на мача и реализирането на последната от тях разреши на гръка да поведе безапелационно, което му обезпечи и спечелването на първия сет.

Вторият брейкбол пристигна в оказалия се финален гейм в мача, като с него Циципас затвори дуела за 2 часа и 19 минути игра.

Най-равностоен бе вторият сет на мача, който бе и основният. В него 21-годишният Лехечка водеше играта, само че по този начин и не съумя да запише пробив, макар многото благоприятни условия. Чехът пропиля пет брейкбола, а в тайбрека бе пречупен, като взе единствено две точки.

Лехечка имаше още три брейкбола в третия сет, само че пропусна и тези благоприятни условия, като в тях най-силно си пролича, че за пръв път играе на четвъртфинал на шампионат от Големия шлем.

" Това беше най-хубавото ми показване в шампионата. Чувствах се много друго от други мачове. Но това е и най-трудната ми трисетова победа, откогато играя в Австралия. Лехечка игра съвършено и му искам всичко най-хубаво в бъдеще. Ударите му от главната линия бяха доста тежки, само че се оправих. Знаех, че решителният миг е в тайбрека на втория сет, тъй като той можеше да се върне в игра. В третия сет също се измъкнах с помощта на опита и на спартанския дух. Австралия е доста хубава страна. Някои от най-хубавите ми другари живеят тук. Хората тук са доста гостоприемни. За мен Откритото състезание на Австралия е домашният шампионат, тъй като усещам доста обич тук. Мечтая да печеля купата в Мелбърн и да даря част от парите за създаване на учебно заведение в щата Виктория ", сподели Циципас след края на мача.
 Азаренка с нова крачка към трета купа на Australian Open
Азаренка с нова крачка към трета купа на Australian Open

Победи Пегула
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР