Стефанос Циципас се въвлече в невероятна драма по време на

...
Стефанос Циципас се въвлече в невероятна драма по време на
Коментари Харесай

Точката на сезона: Циципас взриви трибуните с изпълнение в стил Бекер

Стефанос Циципас се въвлече в невероятна драма по време на вчерашния си четвъртфинален дуел от Мастърса в Монте Карло против Диего Шварцман и беше на косъм от това да допусне невъобразим поврат. Гъркът играеше великолепен тенис при започване на среща, като доминираше напълно над своя противник и на бърза ръка си обезпечи задатък от 6:2 5:2. Световният номер пет обаче беше продънен на нула, когато сервираше за успеха, а след това загуби цели шест следващи точки в тайбрека и сетовете бяха изравнени.

Пропадането на спря дотук за миналогодишния първенец, който се оказа догонващ с 0:4 в решителната част, а нервите към този момент го бяха завладели напълно. Тогава внезапно обаче Циципас откри ентусиазъм за победа и реализира немислимото, печелейки последните шест гейма, с цел да запише един от най-впечатляващите си триумфи през сегашния сезон.

Особено впечатляващо пък беше отиграването, с което Стефанос доближи до своя мачбол и умерено бихме могли да го наредим измежду едно от най-хубавите за 2022-ра. Това е по този начин, тъй като балканецът съумя да доближи привидно неспасяем минаващ удар на своя противник, хвърляйки се самоотвержено на земята, като неговият плонж се оказа успешен и последвалото воле се трансформира в печеливша точка, което накара трибуните да избухнат и надали ще е пресилено, в случай че кажем по какъв начин даже Борис Бекер би завидял на показаните акробатични умения от страна на третия подложен в схемата.

Setting up match point in STYLE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР