Стефанос Циципас се прости с участието си на тенис турнира

...
Стефанос Циципас се прости с участието си на тенис турнира
Коментари Харесай

Палач на Гришо изхвърли Циципас в Хале

Стефанос Циципас се елементарни с присъединяване си на тенис шампионата в Хале, Германия, откакто в мач от осминафиналната фаза загуби от Николас Джари с 6-7 (7), 5-7 за близо час и 55 минути игра.

Поставеният под номер 2 в главната скица на шампионата грък по този начин и не съумя да пробие сервиса на чилиеца, който отрази сетбол в тайбрека на първия сет, а във втория нанесе своя удар с пробив в 11-ия гейм, след което сервира сполучливо за точка на разногласието. Циципас игра мощно, като приключи с 10 аса и една двойна неточност, избави 6/7 точки за пробив и завърши с 22 уинъра и единствено две непредизвикани неточности, само че в последна сметка отстъпи на Джари, който бе съвършен при отразяването на точки за пробив – 5/5.

За място на полуфиналите той ще играе с спечелилия от мача сред Александър Зверев и Денис Шаповалов.

Водачът в схемата Даниил Медведев се нуждаеше от три сета, с цел да пречупи съпротивата на Ласло Джере от Сърбия – 6-3, 6-7 (5), 6-3. Мачът бе доста сложен за руснака, който изпусна даже пробив задатък в решителната трета част, преди да пречупи противника с нов брейк. Опонентът на Медведев в четвъртфиналите се споделя Роберто Баутиста Агут. Испанецът, осми подложен, победи американеца Брандън Накашима в два сета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР