Стефанос Циципас се превърна в едва третия тенисист, успял да

...
Стефанос Циципас се превърна в едва третия тенисист, успял да
Коментари Харесай

Циципас: Не знам какво се случи след третия сет, летях като птица

Стефанос Циципас се трансформира в едвам третия тенисист, съумял да обърне Рафаел Надал след закъснение от 0-2 сета. Направи го в четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия - 3:6, 2:6, 7:6(4), 6:4, 7:5. Гъркът сдържаше страстите си на корта, само че след края на мача бе доста разчувствуван и благополучен от стореното.
“Нямам думи, не знам по какъв начин да опиша това, което се случи на корта. Невероятно възприятие е да се боря на сходно ниво, да дам всичко от себе си. Започнах мача доста нервно, не знам какво се случи след третия сет. Летях като птица, всичко се получаваше, всичкоработеше. Трудно ми е да опиша страстите си в края. През цялото време се пробвах да остана фокусиран, да бъда спокоен, да въздържам нервите си. В толкоз доста от мачовете си не съм успявал да го направя. Точно това считам, че бе разковничето за успеха ми през днешния ден. Много работих върху това да въздържам страстите в себе си и доста съм щатлив, че съумях да го направя”, съобщи Циципас в изявлението си на корта.

Той разяснява и идващия си съперник в Мелбърн - руснака Дании Медведев, който по-рано денем отстрани в три сета сънародника си Андрей Рубльов.

“Той е противник, който играе доста добре, доста е непрекъснат. Във превъзходна форма е. Трябва да се възстановя. Гледам напред към този дуел, знам че Даниил ще ми сътвори доста проблеми на корта. Истинско благословение е да играеш тук”, добави гъркът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР