Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, след

...
Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, след
Коментари Харесай

Нов блестящ мач за Циципас, ще играе полуфинал на Australian Open

Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън, откакто надигра изрично Яник Синер в три сета – в обособените елементи 6-3, 6-4, 6-2, за близо два часа игра.

Първата ракета на Гърция изигра съвършен мач и не позволи съвсем никакви съмнения против надарения италианец в границите на три сета. В първия той проби подаването на Синер още във втория гейм и по-късно не изпусна контрола върху частта. Във втория пробивът пристигна в третия гейм, като последва пауза поради почналия дъжд над Мелбърн. Двамата тенисисти седнаха край корта в очакване на затваряне на покрива, само че това не афектира Циципас, който още веднъж сервира безупречно и се приближи на сет от крайната победа. В третата част Синер позволи брейк, само че се добра до тъждество в сервис гейма на противника за първи път в мача в четвъртия гейм.

Той обаче не съумя да стигне до точка за пробив, Циципас затвърди брейка и направи още един, след което безпроблемно си подсигурява успеха. Тя го изпрати на третия му полуфинал на Откритото състезание на Австралия след тези през 2019 (загуба от Рафаел Надал) и 2021 (загуба от Данийл Медведев), като той се надява да стигне до първия си край на австралийска земя. Гъркът завоюва 79% от точките на първи сервис и не даде нито една точка за пробив пред Синер, който от своя страна не избави нито един от четирите брейкбола пред противника. Циципас завърши с 30 уинъра и 28 непредизвикани неточности, до момента в който италианецът се регистрира с 18 печеливши удара и 22 непредизвикани неточности.

В спор за място на финала Циципас чака спечелилия от последния четвъртфинал при мъжете, който опълчва втората ракета в света Медведев на деветия в схемата Феликс Оже-Алиасим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР