Стефанос Циципас се класира за финала на Australian Open. Гръцкият

...
Стефанос Циципас се класира за финала на Australian Open. Гръцкият
Коментари Харесай

Големият финал на Australian Open е гръцко-сръбски - Циципас-Джокович

Стефанос Циципас се класира за финала на Australian Open. Гръцкият тенисист победи със 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:3 Карен Хачанов в забавен мач.

Циципас реализира задачата от четвъртия опит, откакто отпадна в полуфиналите през 2019, 2021 и 2022 година Това е вторият му край в шампионатите от Големия шлем след " Ролан Гарос " преди две години, като в неделя ще търси първата си купа.

Съперникът му в огромния мач ще бъде спечелилият сред деветкратния първенец Новак Джокович и Томи Пол.

На 24 години Циципас е най-младият финалист в Мелбърн за последните 12 години.

" Чувствам се блажен, че мога да играя тенис на такова равнище. От много години пробвам да слага гръцкия тенис на картата ", сподели Циципас в изявлението на корта.

" Никога не бих помислил, че ще получавам такова отношение тук ", добави той и благодари за поддръжката.

Циципас имаше водещата роля в мача. В първия сет той два пъти пробиваше, само че и двата пъти незабавно по-късно Хачанов изравняваше. В тайбрека гръцкият тенисист беше безапелационен.

Във втората част той направи значим пробив в деветия гейм и усили преднината си. Третият сет предложи сходна картина, като още веднъж Циципас проби пръв, само че този път, откакто изравни, Хачанов завоюва тайбрека. С ранен пробив в четвъртия сет гръцкият тенисист си отвори вратата към финала и не пропусна да мине през нея.

В другия полуфинал нямаше конспирация и Новак Джокович елементарно мина в три безметежни сета през американеца Томи Пол. Така финалът е Циципас - Джокович. Интересн е, че гъркът е на втория си край от Шлема има за затруднение сърбина. Миналия път те спореха за купата на Ролан Гарос - тогава Стефанос поведе с 2:0 сета, само че позволи цялостен ремонт и след обрата Ноле победи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР