Стефанос Циципас се класира за 1/4-финалите на силния тенис турнир

...
Стефанос Циципас се класира за 1/4-финалите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Циципас и Зверев достигнаха четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в Рим

Стефанос Циципас се класира за 1/4-финалите на мощния тенис шампионат от сериите " Мастърс 1000 " в Рим, откакто обърна Карен Хачанов в три сета – 4:6, 6:0, 6:3, за към два часа игра.

Първата ракета на Гърция, която реализира в предишния кръг, отстъпи на руснака в откриващата част. Хачанов поведе с ранен пробив още в първото подаване на Циципас, само че по-късно първенецът от Монте Карло върна брейка в шестия гейм. Все отново, съветският му конкурент нанесе нов удар в деветия с пробив, след който сервира сполучливо, с цел да поведе в сетовете.

Във втория обаче Хачанов бе разрушен, като не съумя да вземе нито един гейм на Циципас. След вързания " геврек " гъркът закупи по-голямо самочувствие и серията му стигна девет поредни гейма след пробив и задатък от 3:0 на старта на решителния сет. Оттам-насетне той умерено удържа разликата от един брейк и се класира за последните осем в конкуренцията, където го чака спечелилият от дуела сред Филип Крайнович и представителя на домакините Яник Синер.

Напред продължи и вторият в главната скица Александър Зверев. Финалистът от " Мастърс " -а в Мадрид предишния уикенд се оправи със съпротивата на Алекс де Минор от Австралия за чист триумф с 6:3, 7:6 (5). Зверев реалира два пробива против един за противника в откриващата част, а във втората имаше известни усложнения, като на два пъти пропусна задатък в резултата – при втория той даже сервираше за мача при 6:5, само че се пропука. В тайбрека германецът поведе с 5:2 и още веднъж разреши на Де Минор да го застигне при 5:5, само че взе идващите две точки, а с това и мача.

В спор за място на полуфиналите Зверев ще се изправи от спечелилия срещата сред Кристиан Гарин и Марин Чилич.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР