Стефанос Циципас се изказа ласкаво за Григор Димитров след днешния

...
Стефанос Циципас се изказа ласкаво за Григор Димитров след днешния
Коментари Харесай

Циципас: Григор все още има качествата да се съревновава с най-добрите


Стефанос Циципас се изрече ласкаво за Григор Димитров след днешния дуел посред им на United Cup. Двамата изиграха трисетово шоу, което за жалост на българските почитатели приключи с триумф за водача на „ елините “. По този метод гръцкият отбор усили преднината си на 2-0, откакто Изабелла Шиникова загуби от Деспина Папамихаил в първия мач за деня.

„ Чудесен метод да стартираме присъединяване си на United Cup. Надявам се, че почитателите са се насладили на следобеда в RAC Arena. Какво мога да кажа? И двамата се представихме доста добре. Григор имаше неприятен шанс, защото беше доста покрай успеха. Накрая една точка направи разликата. Трудна победа, само че на драго сърце ще я приема, защото поставих много старания “ – сподели международният №4 след дуела.

На въпроса какво съгласно него е трябвало да промени след извоювания от Димитров първи сет, Циципас отговори „ В началото ни беше доста мъчно поради жегата, тъй че доста се веселя, че затвориха покрива. И двамата играхме на доста високо равнище. Опитвах се просто да се боря и да остана в мача. Знаех, че няма да ми е по никакъв начин елементарно, тъй като Григор играе доста добре през последните няколко години. Настоящият му ранкинг не е най-високият, който е заемал, само че той към момента има нужните качества и може да се съревновава с най-хубавите в света. Радвам се, че съумях да се възползвам от лекото съмнение в играта му и да надделея в тайбрека “.

„ Тук сме с цел да е борим и да се забавляваме. Всяка победа е доста значима. Имаме страховит тим и атмосферата в лагера е чудесна. Прекрасно е, че имам опцията да споделя този миг с тях. Много се веселя, че Untied Cup стана действителност. Надявам се, че този шампионат ще се организира доста години и е хубаво, че съм измежду играчите, които откриха дебютното издание “.

Циципас разяснява и представянето на Деспина Папамихаил против Изабелла Шиникова в първия мач за деня.

„ Много съм горделив с Деспина, защото се бори от самото начало. Тя дава доста положителна сила на тима и по тази причина е отлично, че през днешния ден не загуби религия даже в най-тежките моменти. Деспина е страховит войник, само че в това време е доста скромна. Мисля, че хората като нея са значими за всеки тим. Много сме щастливи от днешните резултати, само че ни следва още доста работа “ – приключи миналогодишния финалист на Ролан Гарос.

Балканското дерби продължава на следващия ден с мачовете Виктория Томова – Мария Сакари и Димитър Кузманов – Михаил Перволаракис, след което ще се изиграе конфликтът на смесени двойки.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР