Стефанос Циципас разделя Григор Димитров от класиране за финала на

...
Стефанос Циципас разделя Григор Димитров от класиране за финала на
Коментари Харесай

С победа над бивш шампион: Стефанос Циципас разделя Григор Димитров от финала в Париж

Стефанос Циципас разделя Григор Димитров от класиране за финала на Мастърса в Париж. Гъркът сподели, че неслучайно е триумфирал в 6 от общо 7-те си мача с Карен Хачанов и надигра някогашния първенец в шампионата с рутинното 6:3 6:4.

Така Циципас се класира за втория си " Мастърс " 1/2-финал през сезона и несъмнено можем да кажем, че най-сетне е намерил оптималната си форма, откакто наскоро се намираше в серия от 6 следващи съревнования, на които не съумяваше да завоюва повече от един мач.

Световният номер 6 до момента е без изгубен сет в хода на седмицата и реализира победи над играчи от ранга на Феликс Оже-Алиасим и Александър Зверев. Неприятното е, че гъркрът има доста съществено превъзходство в директните си срещи с Димитров, водейки с 6:1 в общия баланс сред двамата, само че би трябвало да отбележим, че последните им два конфликта бяха решени от тайбрек във финалния сет, тъй че несъмнено на следващия ден ни чака завладяваща борба сред едни от най-ярките представители на атрактивния тенис в ATP Тура.

Back to his best?
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР