Стефанос Циципас продължава с кошмарното си представяне в хода на

...
Стефанос Циципас продължава с кошмарното си представяне в хода на
Коментари Харесай

Кошмарът продължава: Циципас не спечели дори мач при защитата на титлата си в Майорка

Стефанос Циципас продължава с кошмарното си показване в хода на тревния сезон и въпреки, както самият той показа, най-сетне да е разкрил любовта на живота си в лицето на тенисистката Паула Бадоса, то разочарованията му на корта не стопират и отбраната на трофея му в Майорка завърши още на старта. Гъркът, който бе и топ подложен в конкуренцията, в откриващия си мач се изправи против непретенциозния върху зелената настилка Яник Ханфман, само че неубедителното ниво на Стефанос във значимите моменти от конфликта изигра своята основна роля за крайния излаз и германецът детронира първенеца след близо два часа на корта - 6:3 3:6 6:3.

По този метод Циципас се насочва към присъединяване си на Уимбълдън идната седмица с едвам една победа в четири мача на трева, до момента в който за международния номер 48 следва среща на четвъртфиналите с един всред Джордан Томпсън и локалния любим Фелисиано Лопес, който играе последния шампионат в кариерата си.

Началото на дуела се оказа надалеч от положително за елина, който изпитваше усложнения с това да намира центъра на ракетата си и ударите му неведнъж се оказваха плитки топки в половината на Ханфман, който бе безукорен във връзка с завършващите си отигравания и завоюва осем от първите девет точки за мача, повеждайки с пробив. Оттам насетне сервиращите непроменяемо господстваха на корта, като усещане правеше откритата и атакуваща игра на международния номер 48, който не се притесняваше да излиза и на мрежата, където нееднократно засвидетелства класата на своите волета, като всичко това взето в едно се трансформира в гаранция за триумф на германеца и той осъществя 16 уинъра, освен това против единствено една непредизвикана неточност, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част защитаващият първенец продължи да бъде преследван от съмнения в представянето си, като в същото време вторият му сервис загуби от качеството си и в третия гейм това се оказа от основополагащо значение за това, че топ поставеният изостана с 0:40 в личното си подаване. Изправен до стената, Стефанос откри салдото в играта си и началният му удар още веднъж проработи на високи обороти, при което той заличи брейкболите пред противника си и очевидно откри ентусиазъм да търси цялостния поврат в срещата.

С течение на времето Циципас ловко взе на своя страна самодейността в разиграванията и неточностите от неговата ракета изчезнаха, до момента в който на тяхно място пристигнаха купища от печеливши комбинации, с цел да може във фундаменталния осми гейм гъркът да доближи дебютната си за мача точка за пробив, която незабавно оползотвори и в идващите минути възвърне равенството в обособените сетове.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР