Стефанос Циципас продължава към 1/2-финалната фаза на АТР 500 надпреварата

...
Стефанос Циципас продължава към 1/2-финалната фаза на АТР 500 надпреварата
Коментари Харесай

В тричасова битка: Циципас пречупи двукратен шампион през сезона и е 1/2-финалист в Лос Кабос

Стефанос Циципас продължава към 1/2-финалната фаза на АТР 500 конкуренцията в Лос Кабос след сложна победа над международния №28 Николас Джари. Чилиецът, който прави най-успешния си сезон досега в кариерата и от началото на годината е завоювал трофеите в Женева и Сантяго, през днешния ден мощно затрудни задачата на международния №5, само че все пак гъркът съумя да се пребори за крайната победа след тъкмо 3 часа игра и резултат 6:7(6) 7:6(4) 6:2. В борбата за място на финала пък топ поставеният ще се изправи срещу един всред Борна Чорич и Иля Ивашка.

Дебютният сет се разви извънредно равностойно, като всеки от състезателите успяваше да извлече максимума от началния си удар, с цел да приключи разиграването бързо в своя изгода. Така никой не съумя да вземе отчетливо предимство и изцяло разумно изходът на частта се реши в тайбрек. Там балканецът пое самодейността през цялото време и доближи до три сетбола при 6:3 точки, само че последва мълниеносен отговор от страна на Джари, който сподели първокласна игра и завоюва всяка от идващите пет точки, с цел да реализира поврат и да поведе в общия резултат.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където двамата още веднъж бяха безпогрешни от линията за сервис и не се стигна до нито един брейк. Поради тази причина и втората част влезе в тайбрек, където Циципас сподели, че си е взел поука, и с помощта на отличните си качества в нападателен проект поведе с 5:2, след което безпроблемно изравни обособените елементи.

С настъпването на решителния трети сет международният №5 задържа високото си равнище на показване, до момента в който южноамериканецът стартира да изпитва съществени съмнения на начален удар, от които Циципас не пропусна да се възползва. Гъркът материализира още първия си брейкбол, осъществявайки пробив на нула в четвъртия гейм, който затвърди също толкоз безапелационно, с цел да поведе с 4:1. В хода на целия сет някогашният №3 загуби едвам три точки на лично подаване, а след нов пробив публично подпечата крайния си триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР