Стефанос Циципас не може да покаже най-добрата си игра през

...
Стефанос Циципас не може да покаже най-добрата си игра през
Коментари Харесай

Циципас записа осма поредна победа над Де Минор и ще търси реванш от Алкарас

Стефанос Циципас не може да покаже най-хубавата си игра през последните седмици, само че надали има човек, който да няма цялостно доверие на балканеца, когато той излезе на корта против Алекс Де Минор. Гъркът досега имаше седем победи от също толкоз срещи с Демона, а днешният им конфликт в Маями не направи изключение и международният номер пет още веднъж не остави шансове на австралиеца, надигравайки го с безапелационното 6:4 6:3 и на следващия ден ще има опция да вземе реванш от младежа Карлос Алкарас, тъй като точно ибериецът в профил Циципас на миналогодишния US Open.

Елинът се възползваше оптимално от своето физическо преимущество в дебютните минути на мача и атакуваше при всяка една опция, до момента в който де Минор още веднъж разчиташе на своята свръхзвукова скорост и непрекъснато принуждаваше съперника си да отиграва спомагателни удари. Третият подложен обаче продължаваше да работи доста рисково, а неговата храброст се отплати в края на сета, когато той осъществя съдбоносен пробив в десетия гейм и справедливо завоюва откриващата част.

Световният номер 28 бързо откри метод да се прегрупира, като можеше умерено да реализира брейк в едно от идващите две подавания на противника си, само че Циципас удържа на натиска и на собствен ред се добра до опция да отмъкне началния удар на съперника, което мигновено стори и оттова насетне повишаваше непрестанно равнището си, с цел да резервира съвършения си връх против де Минор.

Make that 8-0! keeps his winning ways against de Minaur, progressing 6-4 6-2 in Miami
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР