Стефанос Циципас напусна рано Мастърса в Монте Карло през миналата

...
Стефанос Циципас напусна рано Мастърса в Монте Карло през миналата
Коментари Харесай

Трети финал в Барселона: Циципас оцеля срещу вдъхновения Музети и ще спори за трофея!

Стефанос Циципас напусна рано Мастърса в Монте Карло през предходната седмица, само че към този момент наподобява, че се намира още веднъж на най-високо равнище и през днешния ден справедливо си обезпечи място в конфликта за трофея на АТР 500 конкуренцията в Барселона. Гъркът имаше мъчно предизвикателство на полуфиналите в лицето на 21-годишния Лоренцо Музети, само че след тъкмо два часа и половина игра съумя да преодолее съпротивата на музи италианец, надделявайки след 6:4 5:7 6:3. Утре балканецът ще излезе на корта в каталунския град в търсене на първата си купа за сезона, а негов противник ще бъде спечелилият от дуела сред Карлос Алкарас и Ботик ван де Зандсхулп.

В дебютната част никой от двамата нямаше изявено предимство, като продължителните замени от дъното на корта изобилстваха. Световният №5 демонстрираше забележителна непоклатимост както от форхенд, по този начин и от бекхенд страната и с помощта на своята вариативност в ударите успяваше да наруши ритъма на съперника си. Същевременно гъркът се възползваше от по-плитките сервиси на Музети и още с ретура поемаше самодейността, като точно това го изведе и до решителния пробив в десетия гейм, с който си подпечата преимуществото в общия резултат.

В началото на втория сет обаче гъркът разреши спад в представянето си и позволи серия от непредизвикани грешки, които помогнаха на Музети да излезе напред с задатък от пробив и 2:0. Щастието на младока обаче не продължи дълго, защото проблемите му от сервис линията се завърнаха с цялостна мощ в шестия гейм и не след дълго паритетът бе възобновен - 3:3. Гъркът продължи да слага напрегнат подаванията на противника си и даже доближи до мачбол при 5:4, който обаче не съумя да материализира. Съвсем скоро обаче функциите напълно се размениха, защото още в идващия гейм Музети на собствен ред реализира пробив, а минути по-късно вкара срещата в трета решителна част.

В третия сет обаче Циципас си върна контрола върху играта и с помощта на дълбокопласираните си удари успяваше да изтласка съперника си надалеч зад главната линия и да приключи разиграването в своя изгода. Така небрежно той се снабди с преднина от два брейка и 4:0, след което бе съвсем непогрешим на личен начален удар, с цел да опази задатъка си и да докара нещата до сполучлив за себе си свършек.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР