Стефанос Циципас имаше много тежък мач с Николас Джари, но

...
Стефанос Циципас имаше много тежък мач с Николас Джари, но
Коментари Харесай

Циципас се измъкна след 3 часа с Джари в Лос Кабос


Стефанос Циципас имаше доста тежък мач с Николас Джари, само че въпреки всичко съумя да победи след 6-7(6), 7-6(4), 6-2, с цел да доближи до полуфиналите при дебюта си на АТР 250 шампионата в Лос Кабос.

Двубоят продължи 2 часа и 58 минути като всеки един от първите два сета продължи над един час. Ключов за триумфа се оказа тайбрекът на втората част, защото по-късно равнището на Джари спадна в решителната част.

„ Понякога усещаш, че тези мачове са доста значими за продължаването ти в шампионата. Играеш на високо движение и на доста високо равнище, постанова се да демонстрираш най-хубавото от себе си. Надявам се оттук нататък да бъда още по-силен, да извлека заключения от този мач. “

Победата бе значима за Циципас и от позиция на това, че той бе изгубил от Джари в Хале през юли. Чилиецът още веднъж бе на високо равнище и бе покрай триумфа, само че в третия сет и физически не бе на равнището на гърка.

„ Той сервираше мощно и във значимите моменти, в които имах късмет за пробив, постоянно използваше мощен сервис. Това ме затрудни. Няма доста какво да направиш. “

Това бе 37-а победа за Циципас през сезона, с което той изпревари Андрей Рубльов под №4 в годишната ранглиста. На полуфинал той ще срещне Борна Чорич или Иля Ивашка.

В топ 4 е и Алекс де Минор, който записа осмата си поредна победа в Мексико. В повтаряне на финала от Акапулко по-рано през сезона, австралиецът още веднъж надви над Томи Пол след 6-4, 3-6, 6-3. Той ще срещне в идващия кръг Доминик Кьопфер, победил Алекс Ковачевич след 6-4, 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР