Стефанос Циципас и Яник Синер изиграха един от най-качествените двубои

...
Стефанос Циципас и Яник Синер изиграха един от най-качествените двубои
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Топ поставеният Циципас бе напълно надигран от Синер и напусна Ротердам

Стефанос Циципас и Яник Синер изиграха един от най-качествените дуели на тазгодишния Аустрелиън Оупън, като в последна сметка гъркът показва по-здрави нерви в края на решителната част и по този начин Синер трябваше да преглътне трето следващо петсетово проваляне в четвъртфиналната фаза на шампионат от Големия шлем. Възможността за реванш обаче бързо се появи на хоризонта, защото жребият в Ротердам отреди двамата да се срещнат още във втория кръг, тъй като 21-годишният тенисист остана отвън поставените в надпреварата.

Въпреки това, то беше пределно ясно, че лидерът в схемата въобще няма да има лесна задача, имайки поради извоюваната купа от италианеца в Монпелие през предходната седмица. Циципас пък нямаше формален дуел в ATP Тура, откогато отстъпи на финала в Мелбърн и очевидно не беше в оптимална кондиция през днешния ден, което беше ловко експлоатирано от международния номер 14 и в последна сметка отмъщението стана факт - 6:4 6:3. По този метод младокът си подсигурява конфликт за влизане във финалната четворка с най-опитния състезател в конкуренцията, а точно 37-годишният Стан Вавринка.

Качеството на тенис беше на висота през цялото време и уинърите се множаха скоропостижно от ракетите на двамата. Определено обаче Синер се справяше по-добре с началния удар на съперника си и топ потавеният на няколко пъти беше поставян в сложни обстановки, но повишаваше нивото си в точния миг и непроменяемо излизаше напред в резултата до 4:3 в своя изгода.

Изведнъж станахме очевидци на истински провал в дейностите на Циципас, който рядко въобще намираше центъра на ракетата си и виждахме голям брой удари с рамката. Младокът незабавно се възползва от съмненията на противника си и непрестанно го принуждаваше да прави спомагателни удари, а грешките на гърка не спираха, което докара до три следващи гейма и продобиване на сета от страна на по-нискоранкирания тенисист.

Проблемите на международния 3 продължиха с цялостна мощ в идващия сет, до момента в който Синер доближаваше до съвсем всяка една топка и нямаше проблеми да стопира набезите към мрежата на балканеца, пласирайки страхотни минаващи удари. Всичко това разреши на двукратния първенец от София да осъществя нов пробив, след който стана още по-уверен в играта си и неколкократно правеше завършващи отигравания от привидно невъзможни позиции. Циципас пък като че ли спря да има вяра в възможностите си за поврат и всичко завърши с втори пробив в актива на южнотиролеца, чийто мачбол бе осъществен с феноменална бекхенд права.

Absolutely flying
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР