Стефанос Циципас и Андрей Рубльов са първите играчи, получили място

...
Стефанос Циципас и Андрей Рубльов са първите играчи, получили място
Коментари Харесай

Циципас и Рубльов са първите играчи от отбора на Европа за Laver Cup 2023


Стефанос Циципас и Андрей Рубльов са първите играчи, получили място в тима на Европа за тазгодишното издание на Laver Cup. Капитан на „ сините “ още веднъж ще бъде Бьорн Борг, а конкуренцията ще се организира в „ Rogers Arena “ във Ванкувър от 22 до 24 септември. Това ще бъде четвърто присъединяване за Циципас и второ за Рубльов.

„ Много съм разчувствуван, че Стефанос и Андрей ще са част от нашия тим. И двамата са невероятни млади играчи, които се намират в отлична форма и имат голям брой триумфи в шампионата. Циципас е част от тима от Женева през 2019 насам, а Рубльов бе част от шампионския отбор в Бостън през 2021 година Знам, че те ще са също толкоз стимулирани, колкото мен, да върнем купата в Европа “ – разяснява Бьорн Борг за уеб страницата на шампионата.

Циципас е най-успешният гръцки тенисист в историята и първият представител на своята татковина, достигал до край на Големия шлем. Настоящият №5 има девет ATP трофея във визитката си, като най-големите измежду тях са двата от Мастърса в Монте Карло, както и този от Финалите през 2019 година До момента гъркът е спечелил три то четирите си мача на сингъл на Laver Cup. Единственото му проваляне пристигна в Лондон предходната година, когато имаше четири мачбола против Франсис Тиафо в решаващия конфликт за трофея, само че в последна сметка загуби с 6-1, 6-7(11), 8-10.

„ Пазя чудесни мемоари от Laver Cup и доста ми харесва да съм част от тима, само че предходната година беше тежко. Играх с цялото си сърце и дадох всичко от себе си, само че за жалост нещата не се развиха по този начин, както искахме. Въпреки това обаче имаме доста триумфи в шампионата, тъй че съм оптимист. Ще направя всичко по силите си, с цел да оказа помощ на тима на Европа да завоюва купата във Ванкувър “ – съобщи Циципас.

От своя страна Рубльов проби в Топ 5 през септември 2021, като понастоящем е №6 в света. Миналата седмица в Монте Карло руснакът завоюва първата си Мастърс купа, която е общо 13-а за него в Тура досега. Рубльов дебютира на Laver Cup в Бостън през 2021 година и е непобеден след трите си мача на сингъл в конкуренцията.

„ Нямам самообладание още веднъж да играя на Laver Cup. Да бъда част от шампионския тим в Бостън е прелестен спомен, който ще вардя до края на живота си “ – сподели втората ракета на Русия.

Междувременно към този момент са ясни и първите трима играчи от тима на Света, който и тази година ще бъде воден от Джон Макенроу. Това са Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц и Франсис Тиафо.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР