Стефанос Циципас е първият финалист на Australian Open 2023. Гръцкият

...
Стефанос Циципас е първият финалист на Australian Open 2023. Гръцкият
Коментари Харесай

Циципас е първият финалист на Australian Open

Стефанос Циципас е първият финалист на Australian Open 2023. Гръцкият тенисист се оправи с руснака Карен Хачанов след 7-6(2), 6-7, 6-7(6), 6-3. В разногласието за трофея той ще се изправи против или Томи Пол.

Циципас стига първия си край в Мелбърн. Досега той имаше три изгубени полуфинала в шампионата. Той има и. Тогава той загуби точно от Джокович. Ако успее да завоюва Asutralian Open, гъркът ще стане и номер едно в международната класация.

Той имаше преимущество пред Хачанов от самото начало и игра по-добре. Руснакът обаче показва желязна душeвност. Той избави два мачбола в третия сет, вкара го в тайбрек и го завоюва. Но в четвъртия сет силите на Хачанов свършиха и той не съумя да се избави още веднъж.

„ Работиш крепко и не се отказваш – това е рецептата. Играл съм доста с Томи като младеж и юноша. Супер е да го видя да се оправя толкоз добре. От друга страна Новак има девет трофея тук. Който и да се класира за финала, ще е супер. Мечтая за първото място в ранглистата и ще е супер, в случай че се случи тук – Австралия е особено място за мен “, сподели Циципас. Той има към този момент 10 следващи победи през 2023 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР