Стефанос Циципас e неизменна част от световния топ 10 през

...
Стефанос Циципас e неизменна част от световния топ 10 през
Коментари Харесай

6 от 6: Циципас се разправи с местен любимец на АО и оставан непобеден през 2023-та

Стефанос Циципас e неизменима част от международния топ 10 през последните близо 4 години и от дълго време се чака гъркрът да завоюва дебютната си купа от Шлема, само че до момента той не съумяваше да оправдае изцяло упованията към себе си и нормално се препъваше на крачка преди финала. Тазгодишният Аустрелиън Оупън обаче наподобява отлична опция за международния номер 4 най-сетне да се добере до по този начин жадувания " мейджър " трофей, тъй като той постоянно се е употребил с огормната поддръжка на публиката в Мелбърн и също така се намира във великолпена спортна форма, която му разреши да не допусне нито едно проваляне на United Cup.

Досега Стефанос имаше три изгубени полуфинала на Откритото състезание на Австралия, в които беше надигран един път от Рафаел Надал и два пъти от Даниил Медведев. Тази година жребият още веднъж събра балканеца в една половина с двамата си кошмари от предишното, единствено че през днешния ден Матадора оваканти своята купа и пред Циципас се разкрива отлична опция да стигне доста надалеч в надпреварата, а той наподобява изцяло подготвен да я сграбчи, откакто доскоро разгроми локалния любим Ринки Хиджиката с крайното 6:3 6:0 6:2.

По този метод третият подложен си подсигурява място във етапа на 1/16 финалите, в която ще премери сили с един всред двамата нидерландци Ботик ван де Зандсхулп и Талон Грийкспор, като все още първенецът от Пуна има преднина от 2:0 сета.

Началото беше чудесно за участващия с " уайлд кард " играч, който завоюва откриващото си подаване и след това не беше надалеч от постигането на първи пробив, само че любимецът се окопити и не разреши да се стигне до изненада. Постепенно гъркът се нагоди към избухливия жанр на противника си, до момента в който Хиджиката рискуваше прекалено доста, с цел да има шансове и разумно се пропука, с цел да се стигне до преднина в обособените елементи за тогавашния първенец от ATP финалите.

Наказателната акция на Циципас продължи на цялостни обороти и той непрекъснато си освобождаваше корта, диктувайки разиграванията от форхенд страната и най-после завършваше с обикновен уинър в опразненото поле. Четвъртият в света не се опасяваше да опитва и постоянно се отправяше към мрежата, където оползотворяваше всяка една опция и симпатичният австралиец не откри метод да завоюва даже гейм във втората част.

Третият сет стартира по-добре за представителя на домакините, чийто нападателен метод му донесе спечелването на някои страхотни замени от дъното на корта, но балканецът нямаше желание да хаби ненужно време и затвори срещата със серия от пет следващи гейма в своя изгода.

Stefanos Tsitsipas signe sa 6e victoire en 6 matchs cette saison et sort Rinky Hijikata (6-3, 6-0, 6-2) pour atteindre le 3e tour de l`Open d`Australie.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР