Стефанос Циципас е един от тенисистите, които имат най-плътен график

...
Стефанос Циципас е един от тенисистите, които имат най-плътен график
Коментари Харесай

Първа победа от Уимбълдън насам: Циципас не остави шансове на Краинович в Синсинати

Стефанос Циципас е един от тенисистите, които имат най-плътен график с турнирни участия и значително беше изненадващо, че гъркът си взе дълга отмора след Уимбълдън и се завърна чак за Мастърса в Монреал. Изглежда тази пауза не се беше отразила изключително ползотворно върху играта на Циципас и той загуби на старта от английския квалификант Джак Дрепйър. Нещата обаче наподобяват надалеч по-положително за гърка през тази седмица, защото видяхме страховит тенис от него в откриващия му мач на конкуренцията в Синсинати. Световният номер седем не остави никакви шансове на Филип Краинович, надигравайки го с 6:3 6:4 и по този метод си отмъсти на сърбина за загубата, която позволи от него през предходната година в Хамбург. Успехът пък изпраща четвъртият подложен във етапа на осминафиналите, където ще има сложната задача да премери сили с Диего Шварцман.

Бързите условия в Синсинати несъмнено пасваха повече на любимеца, който играеше на напълно друга скорост по отношение на противника си и длановият му удар нанасяше съществени вреди върху играта на Краинович. Циципас вкарваше над 70 % от първите си сервиси в корта и това му даваше спокойствието да работи извънредно освободено в разиграванията, а първият пробив в неговия актив не закъсня и се оказа изцяло задоволителен за спечелването на сета от страна на любимеца.

Втората част се разви още по-лесно за някогашния финалист от Ролан Гарос, тъй като неговите асове непрестанно се увеличаваха и доближиха до цели 14. Елинът беше толкоз непрекъснат от линията за начален удар, че завоюва на нула четирите си последни сервис гейма в срещата, до момента в който Краинович още веднъж позволи да изгуби подаването си и скоро успеха беше извоювана от първенеца в Майорка.

Stef starts fast
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР