Стефано Стека, един от най-добрите майстор готвачи в Лондон, ще

...
Стефано Стека, един от най-добрите майстор готвачи в Лондон, ще
Коментари Харесай

Готвачът на Дани де Вито твори в IL Siciliano – новият ресторант в Свети Влас

Стефано Стека , един от най-хубавите занаятчия готвачи в Лондон, ще придвижи обичайния усет на Италия на българското Черноморие. Той ще открие в Свети Влас ресторанта IL Siciliano на 22 и 23 юни. Определени са два дни, тъй като преди заведението да отвори порти, към него има огромен интерес, който надвишава потенциала му от 150 места.
 image_6911305_128  image_6911303_128  image_6911302_128  image_6911301_128
Целият кухненски личен състав в IL Siciliano ще бъде от италианци, познаващи до основи обичайните специалитети на полуострова. Затова не се изненадвайте от богатия избор на ястия, някои от които типично средиземноморски. Освен фетучини и талиатели, ще има разнообразни типове морска храна.

Над 30 типа скариди ще включва менютo на ресторанта. Една от тях е алената. Според познавачи тя е и най-вкусната в света. В IL Siciliano Стефано Стека е планувал особено карпачо от червени скариди. Менютo е добре замислено, тъй като занаятчия готвачът го приготвя със своя екип повече от месец.

Ресторантът ще предлага и вечерна стратегия. Тогава под звуците на лека музика гостите ще могат да се провиснал, пиейки коктейли. Стефано Стека ще им предложи и наргилета с микс от тютюн, изработен по рецепта на известния в Лондон наргиле бар Mamounia Lounge особено за ресторанта му в България.

Наргилетата са създадени в Египет, по тази причина и са по-специални от елементарните. В горната им част има специфична секция за натрошен лед. Чрез нея димът няма да нервира гърлото ви, тъй като ще бъде охладен. Заради високото им качество няма прахосване на дима и има добра двигателна сила.
 Стефано Стаки Дани де Вито Стефано Стека с Дани де Вито
Стефано Стека е международно приет кулинар. Той е готвил в кухнята на на фамозния италиански ресторант “Сан Доменико”, почетен с две звезди “Мишлен”. Двете звезди са нещо като нобелова премия в ресторантьорството – получават е най-хубавите от най-хубавите.

Съдбата го води в Лондон. Там работи в някои от най-известните заведения за хранене, до момента в който най-после си отваря личен. Неговите специалитети са измежду обичаните и на холивудските звезди. Стека е приготвял храна за комедийният артист Дани де Вито, Мел Брукс, шефа на “Формула 1” Рос Браун и други

Въпреки звездите на готвача ресторант на Стека няма да бъда префърцунено място с дребни порции и високи цени, а ресторант, където можеш да хапнеш добре и да изпушиш най-хубавото наргиле в Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР