Стефани Стоева и Габриела Стоева приключиха участието си на финалите

...
Стефани Стоева и Габриела Стоева приключиха участието си на финалите
Коментари Харесай

Контузия спря сестрите Стоеви от участие в полуфинал на Световните серии |

Стефани Стоева и Габриела Стоева завършиха присъединяване си на финалите на Световните серии по бадминтон в Бали (Индонезия) с награден фонд 1.5 милиона $.

Българките, които са двукратни европейски шампионки, не излязоха за дуела си от полуфиналите против номер 4 в света Со-йон Ким и Хи-йонг Кон(Република Корея) поради травма на Габриела Стоева.

" Нямаме положителни вести. Не искахме да завършваме финалите по този начин. За страдание трябваше да се оттеглим от полуфинала поради травма в гърба на Габриела. Тя го усети през вчерашния ден преди мача, след което се утежняваше. Нищо не можем да създадем в тази обстановка, когато сме сами без човек, който може да носи отговорност за възобновяване и лекуването ни по време на всеки тежък мач и тренировки.

Разговаряйки с нашия треньор и с доктора на шампионата, това беше най-хубавият избор и се надяваме да сме подготвени за международното състезание. Благодарим на всички за поддръжката и съжаляваме, че това се случи ", написа Стефани Стоева в Инстаграм.

" Много съм разочарована, че би трябвало да се оттеглим от полуфиналите тук. Вчера преди мача против японките почувствах някаква болежка в гърба, само че излязох на корта, с цел да приключим последния ни мач в групата. След това усещах огромна болежка през целия ден, не бях в положение да се движа или да се изправя от леглото. Мислех, че през днешния ден ще бъда по-добре, само че към момента усещам мощна болежка.

Говорих със сестра ми, с треньора, с лекарите ту и взехме решение да не играем през днешния ден. Много съм разочарована и тъжна, че ми се случи, само че съм доста признателна, че имам толкоз огромна поддръжка от сестра ми. Надявам се, че ще бъда по-добре на международното състезание в Испания ", съобщи Габриела Стоева също в Инстаграм.

На шампионата в Бали вземат участие осемте най-хубави двойки в света за сезона, които са разграничени в две групи по четири.

До края на годината на сестрите следва да започват на Световното състезание по бадминтон за мъже и дами в испанския град Уелва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР