Стефан Янев вижда хаотичност в сегашното управление и даде пример

...
Стефан Янев вижда хаотичност в сегашното управление и даде пример
Коментари Харесай

Стефан Янев предупреди за опасност

Стефан Янев вижда безредица в настоящето ръководство и даде образец с визитата на премиера в Република Северна Македония в първите дни на държавното управление. По думите на Янев това не е било в съгласие с Министерския съвет.

Българският парламент гласоподава моята оставка. Взимането на решение за овакантяване на държавното управление е актът на искане на оставка, явно министър председателят взе това решение. Това съобщи някогашният министър на защитата Стефан Янев в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Личния диалог няма да го разясня, само че през цялото време, от приемането на предлагането аз да вземам участие в това държавно управление, ние усещахме разлики. Най-общо казано - друга ценностна система. Усещането, че това, което аз постоянно съм се опитвал да върша - да пречупя дейностите си през призмата на публичния интерес, не го срещах в " тима ", както го назовава министър председателят Петков. Това не беше тим ", разяснява той.

Янев удостовери, че търси съидейници за основаването на нова партия, само че всички медийни известия, излезли до момента, са спекулации. Партията няма да се споделя " Развитие " и няма да се учредява на 16 април, безапелационен бе той. Няма планувано партньорство и с Мая Манолова.

" Ако намерим задоволително хора, които споделят общи хрумвания и полезности за развиването на България, ще излезем с лицето си и ще желаяме българският народ да ни гласоподава доверие ", съобщи Янев.

Те ще се стремят за разрешаване на рецесията в политическото посланичество и за отбрана на националния интерес на България.

" Когато приказваме за народен интерес, главните стълбове, които го образуват, са свободата, справедливостта, сигурността и благоденствието. Когато имаме подготвеност, ще излезем с лицата си и ще обявим нашите планове ", съобщи Янев.

Янев разяснява персоналното мнение, изразено от Асен Василев във връзка с договарянията с " Газпром ":

" Това е по-скоро задявка. Естествено, че няма да чакам искане на оставки поради изразено друго персонално мнение. Бяхме дружно частично с този екип в първото служебно държавно управление и тогава имах опцията да им покажа, че министър-председателят не е деспот, а пръв сред равни ".

Опасно е да има различия в държавното управление за Украйна, счита Стефан Янев. Българските жители са задоволително уплашени от войната и от обстоятелството, че не знаят какво да чакат в обозримото бъдеще.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР