Стефан Янев учреди партия Български възход. Бившият служебен премиер реши

...
Стефан Янев учреди партия Български възход. Бившият служебен премиер реши
Коментари Харесай

Стефан Янев учреди партията Български възход

Стефан Янев учреди партия Български напредък. Бившият длъжностен министър председател реши да поведе своя партия, откакто подаде оставка като боен министър в кабинета „ Петков”.

„ Целта на „ Български напредък " е стабилно да работи за българския народен интерес и сигурността на българските жители ", съобщи той на конференция в НДК.

В основните учредители на партията са още двама някогашни министри - Виолета Комитова, която оглявяваше министерството на Регионалната развиване и благоустрвой, Даниела Дашева, която беше министър на спорта. Другите са Николай Коев, Георги Самандов, Елена Цонева, Надежда Самърджиева.

„ Целта на това заседание беше да се одобри устава, да се изберат управителни органи на Политическа партия „ Български напредък " и всички документи да бъдат показани в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и посетители. Целта на днешното заседание е изпълнена, може да се поздравим с следващата минала стъпка и вървим към регистрация”, сподели още той.

По думите му от партията желаят българите „ да живеят в правдивост и разбирателство”.

„ Това е дълготраен партиен индивид, който има упоритост да взе участие във всички типове избори, в това число в случай че има предварителни парламентарни ", безапелационен беше той.

По думите му сега „ лявото " и „ дясното " политическо пространство за неразбираемо обусловени. „ Български възход” ще работи в идеологическия набор на народен консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към обичайните полезности - учебно заведение, семейство, религия, общественост, колектив сред българите. Това политическо пространство допуска взаимоотношение с всички политически сили. Нашата партия ще сплотява всички качествени морални хора с таланти”, уточни Янев.

И добави: „ Това беше заседание на хора със свободен дух и свободна воля”.

По-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, разгласи, че се дистанцира от групировката. Причината, посочена от нея във Фейсбук, са кадровите решения в партията.

За напускането й Янев съобщи, че „ в духа на свободната воля по този начин е решила, по този начин е направила”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР