Стефан Янев пусна във Фейсбук изказване в стил Виктор Орбан.Ето

...
Стефан Янев пусна във Фейсбук изказване в стил Виктор Орбан.Ето
Коментари Харесай

Янев като Орбан: България трябва да гледа първо своя национален интерес и след това ценностите на ЕС

Стефан Янев пусна във Facebook изявление в жанр Виктор Орбан.

Ето какво написа той:

България е суверенна страна, която би трябвало да има своя позиция по значимите въпроси, касаещи българския народен и публичен интерес, и едвам по-късно да се преценява с полезностите на Европейски Съюз.

18 години след приемането ни в НАТО, България редовно не влага във въоръжените си сили. Tази наклонност би трябвало да се промени, в случай че желаеме да бъдем способни да подсигуряваме личния си суверенитет.

Има огромна възможност скоро да загубим своя потенциал да охраняваме независимо своето въздушно пространство и да отстояваме своя въздушен суверенитет, респ. - да прекъснем своите столетни обичаи във военната изтребителна авиация.

По отношение на политиката на държавното управление по отношение на РСМ се вижда едно фриволно, наивно и даже безконтролно държание, което издава недоумение на проблематиката, непознаване на историята и омаловажаване на значимостта на този въпрос, което на процедура заплашва националните ни ползи, респ. - сигурност. Ако държавното управление се огъне под натиска на външни фактори и даде " зелена светлина " за започване на договаряния за присъединение на РСМ към Европейски Съюз, без нужните гаранции за съблюдаване правата на македонските жители с българско съзнание, без да е спряна речта на омразата и без да е предпазен съответно националният ни интерес като цяло, това ще генерира съществени отрицателни последствия за нашата страна, в това число в подтекста на вероятностите с РСМ да изградим другарски и добросъседски връзки на здрава основа.

Правителството евентуално ще се разпадне под личната си тежест, в следствие от неналичието на работещи механизми за взимане на решения и съгласуваност на политиките, държанието и дейностите на съдружните сътрудници. В този смисъл актуалната коалиция наподобява като следващата безпринципна такава, в границите на която спояващата връзка очевидно е властта сама по себе си и ресурсите, до които тя дава достъп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР